Troicki predao, Đoković u 1/8f

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijen opena pošto mu je Viktor Troicki predao meč treće runde posle jednog odigranog seta.

Izvor: AK

Petak, 21.01.2011.

02:03

Default images

Prvi reket Srbije i treći favorit u Melburnu je sa 6:2 dobio prvi set, a Troicki je odlučio da preda meč zbog problema sa stomačnim mišićem.

U sledećoj rundi Đoković će igrati protiv 14. nosioca, Nikolasa Almagra iz Španije koji je sa maksimalnih 3:0 eliminisao Hrvata Ivana Ljubičića.

Đoković je dobro počeo duel, iskoristio svoj servis za 1:0, a onda je u sledećem gemu dočekao greške Troickog. Posle razmene udaraca sa osnovne linije Viktor je pogodio mrežu za prvu brejk loptu prvog reketa Srbije. Sigurnim servisom ju je spasao, ali nije uspeo da se izvuče posle sjajnog loba Đokovića koji je ponovo došao u prednost i ovaj put je iskoristio sjajnim firhend vinerom uz liniju.

Ipak, Đoković u nastavku nije ponovio igru iz prvog gema pa je sa dve pogođene mreže poklonio ribrejk Troickom. Ovaj to nije znao da iskoristi jer je posle velike borbe u sledećem gemu ponovo prepustio servis Đokoviću. Nole je ovaj put bio koncentrisan pa je brzo osvojio sledeći poen i poveo sa 4:1. U pauzi između gemo Troicki je zatražio medicinsku pomoć zbog problema sa stomačnim mišićem. Ipak, posle dugog razgovora Viktor nije dobio tretman ali se vratio na teren.

U nastavku su oba tenisera osvajala poena na svoj servis do 5:2. Tada je Troicki i pored prednosti 40:0 dopustio Đokoviću da se vrati, a onda je Novak iskoristio treću set loptu za 6:2. To je bio i kraj meča pošto je Troicki odlučio da ne nastavi borbu pa je Đoković posle samo 40 minuta stigao do osmine finala prvog Gren slema sezone.

Troicki je posle meča izjavio da je probleme sa stomaćnim mišićem imao i u drugom kolu protiv Maua.

"Skoro dva seta nisam odservirao as, a procenat ubačenih servisa je bio veoma nizak. Bilo mi je drago što sam uopšte dobio taj meč. Mnogo sam se mučio, bilo je veoma teško, mnogo me je bolelo pa sam zato i odustao od dubla u sredu", rekao je Troicki.

Đoković sada u međusobnim duelima sa Troickim vodi sa 7-1.

"Kao i svaki teniser, ne želiš da pobediš na ovakav način, pogotova ako igraš protiv jednog od svojih najboljih prijatelja. Znao sam i pre meča da ima problema sa stomakom. U trećoj rundi Gren slema svaki igrač želi da pruži maksimum, on to nije mogao", rekao je šampion iz 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: