Petrović: "Prosinečki dostojan CZ"

Bivši trener Crvene zvezde Ljupko Petrović podržao je moguće angažovanje Roberta Prosinečkog na mesto šefa stručnog štaba ‘crveno-belih’.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 08.12.2010.

20:33

Default images

"Prosinečki je dostojan Marakane jer je jedan od najboljih igrača u istoriji kluba. Pa, ne postaje se evropski prvak slučajno", izjavio je Petrović.

Aktuelni trener zagrebačke Lokomotive ocenio je da dolazak Prosinečkog u Crvenu zvezdu možda nije u najpovoljnijem trenutku, ali je istakao da ne sumnja u njegovo fudbalsko znanje.

"Možda nije najbolji trenutak, znam da je u Crvenoj zvezdi loša situacija. Medjutim, ako želiš nešto da napraviš, moraš biti hrabar. Robi mora sam da odluči i da snosi posledice svoje odluke", naglasio je Petrović, koji je sa Zvezdom 1991. godine osvojio Kup evropskih šampiona.

Iskusni stručnjak ocenio je da ne bi trebalo da bude nikakvih problema povodom izvesnog dolaska Prosinečkog iz Zagreba u Beograd.

"O tome mora da odluči sam Prosinečki. To je njegov izbor, njegov život i niko ne može da odlučuje osim njega", poručio je Petrović.

Prosinečki je "već proglašen" novim trenerom Crvene zvezde, čiji bi Upravni odbor u četvrtak trebalo da ga imenuje za novog šefa stručnog štaba, umesto Aleksandra Kristića.

Crvena zvezda je jesenji deo sezone završila kao drugoplasirana na tabeli prvenstva Srbije sa pet bodova zaostatka za aktuelnim šampionom, gradskim rivalom Partizanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: