Novi izgled „Hale sportova“ u 2011.

„Hala Sportova“ na Novom Beogradu sledeće godine bi trebalo da dobije novi izgled.

Izvor: B92

Petak, 26.11.2010.

14:28

Default images

Hala je u prethodnom periodu značajno renovirana, kompletno je klimatizovan prostor, renovirane su sve svlačionice, obnovljen parket i rekonstruisan hol.

U narednih nekoliko meseci završiće se tenderska procedura, pa se na proleće očekuje početak radova na uređenju spoljašnjeg dela zgrade, koji jeste star, ali ne i zapušten.

Sanacijom su obuhvaćeni radovi na ugradnji novih prozora celom dužinom zgrade, a biće urađena i fasada, čime će se, u velikoj meri, poboljšati rad već postavljene klimatizacije i na taj način ostvariti velika ušteda električne energije.

U sklopu radova biće izvršena i kompletna sanacija ulaznih stepenica i nadstrešnice iznad glavnog ulaza. Predviđeni su i radovi na zasenčenjima fasade fiksnim lamelama, brisolejima kao i mogućnost potpunog zamračenja prostora ’screen blackout’ sistemom sa motorom i sa kontrolnim upravljanjem na pojedinačne prekidače koji će biti naknadno vršeni. Procenjena vrednost svih radova na sanaciji „Hale sportova“ je oko 60 miliona dinara bez PDV-a.
„Hala Sportova“ je najstariji sportski objekat na Novom Beogradu, koji je počeo sa radom 1968. godine, a od 1979. godine zajedno sa Sporsko-rekreativnim centrom „11. april“ ulašao je u sastav Sportskog centra „Novi Beograd“.

Hala se prostire na 5.450 metara kvadratnih i do sada je ugostila mnogobrojne sportske i kultune manifestacije. Kapacitet joj je 5.000 posetilaca za sportske, i oko 7.000 za muzičke događaje. Poznata je kao hram košarke, u periodu od 1970. do 1990. godine, a svetsku slavu, na parketu velike dvorane, stekao je košarkaški klub Partizan, kao i naši slavni košarkaši: Slavnić, Kićanović, Dalipagić, Divac, Paspalj, Đorđević, Danilović. Pored Partizana, svoje mesto su u njoj našli i košarkaški klubovi Radnički, IMT, Beopetrol, Atlas, Beobanka, odbojkaški Radnički i Milicionar, rukometni Mepeks, Bask, Hummel, kao i mnogi klubovi različitih borilačkih sportova.

Preko 1.000 utakmica u domaćim i međunarodnim takmičenjima, odigrano je u „Hali sportova“. Danas u njoj treniraju i igraju podmladak Partizana, košarkašice Crvene zvezde i košarkaši Superfunda. „Hala sportova“ je bila jedan od domaćina EYOF-a i Univerzijade.

Pored velike dvorane, „Hala sportova“ ima i dve sale za različite sportove. U holu se nalaze stolovi za stoni tenis, kao i teretana koja je namenjena profesionalcima, ali i rekreativcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: