LŠ: Partizan i dalje na nuli

Fudbaleri Partizana izgubili su u Beogradu od ukrajinskog Šahtjora sa 3:0, u petom kolu H grupe u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Utorak, 23.11.2010.

20:41

Default images

Golove za Ukrajince postigli su Štepanenko u 52, Žadson u 59. i Eduardo u 68. minutu utakmice.

Srpski šampion je tako zabeležio i peti poraz u isto toliko utakmica, dok Šahtjor sada ima 12 bodova i praktično je obezbedio plasman u narednu fazu.

Partizan je protiv ekipe Mirčee Lučeskua odigrao sasvim solidno prvo poluvreme u kojem je možda bio i bolji protivnik, ali je prvi gol gostiju potpuno demoralisao ’crno-bele’ koji se do kraja meča nisu oporavili. Ekipi Aleksandra Stanojevića ostaje da se dobro spremi za gostovanje u Londonu i da protiv Arsenala pokuša da ostavi što bolji utisak.

Već u prvom minutu Partizan je imao dve veoma dobre prilike. Prvo je pokušao Saša Ilić, a posle kornera na prvoj stativi je odlično skočio Krstajić, prebacio je loptu na drugu stativu, ali tamo niko nije ispratio akciju i šansa je propala.
Partizan se na početku utakmice znatno bolje snašao na klizavom terenu od gostiju iz Ukrajine, pa je Kleo u četvrtom minutu imao novu šansu. Centrirao je Stevanović sa desne strane, Brazilac je u naletu zahvatio loptu nogom, ali je ona otišla preko gola.

Šahtjor se u sledećih desetak minuta oslobodio pritiska Partizana, a u 17. minutu odličnu šansu imao je Gaj čiji je udarac sa ivice kaznenog prostora odlično odbranio Stojković.

Iako je nakon dva poraza od Brage izgubio sve šanse za plasman u drugu fazi Lige šampiona ili Lige Evrope, Partizan je u prvih pola sata igrao sa znatno više motiva od gostiju. U 27. veoma dobar pokušaj iz slobodnog udarca je imao kapiten Mladen Krstajić, ali je golman Ukrajinaca Pjatov siguran.
U nastavku prvog poluvremena loš teren je očigledno onemogućavao igrače da prikažu znatno bolju partiju, pa se uglavnom igralo između dva šesnaesterca iako je Partizan imao inicijativu.

Drugo poluvreme počelo je veoma loše po Partizan pošto je Šahtjor u 54. minutu praktično bez šanse došao do vođstva. Žadson je izveo korner sa desne strane, Krstajić je neoprezno intervenisao i odbio loptu do Štepanenka koji je iz neposredne blizine zakucao loptu u mrežu Partizana za 1:0.

Primljeni gol demoralisao je i navijače i igrače Partizana, pa je u 59. minutu Šahtjor duplirao prednost. Darijo Srna je prošao po desnoj strani i poslao odličan centaršut po zemlji, a tamo je na loptu natrčao Žadson i jakim udarcem savladao Stojkovića koji je bio nemoćan.

’Crno-beli’ su nakon drugog primljenog gola pokušali da napadnu protivnika i postignu gol, ali su u 69. minutu primili i treći. Ponovo je akcija išla po desnoj strani preko Srne, nastavio je Vilian, a završio Hrvat Eduardo kome je postignuti gol ujedno bio i prvi kontakt sa loptom.

Do kraja meča Šahtjor je iskusno čuvao loptu, Partizan nije imao snage da ozbiljnije ugrozi gol Pjatova, pa je na kraju ostalo Partizan – Šahtjor 0:3.

Partizan: Stojković, Stevanović, Lazevski, Jovanović, Krstajić, Smiljanić, Petrović, Babović, Moreira, Ilić, Kleo.
Šahtjor: Pjatov, Žadson, Adrijano, Vilijan. Stepanenko, Gai, Kosta, Rat, Čigrinskij, Srna, Rakitskij.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

414 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: