Ivanovićeva titulom završila sezonu

Ana Ivanović osvojila je drugu titulu u 2010. godini, desetu u karijeri, trijumfom na poslednjem tirnuru u sezoni, na Baliju.

Izvor: AK

Nedelja, 07.11.2010.

11:17

Default images

Srpska teniserka je posle nešto manje od dva sata igre pobedila Ruskinju Alisu Klejbanovu 2:0 - po setovima 6:2, 7:6 (5).

Ana je sjajno odigrala prvi deo meča, iskoristila prvu brejk šansu i povela 1:0 u setovima. U drugom je Ruskinja prva stigla do brejka, Ana je brzo uzvratila i izjednačila na 2:2. Potom su teniserke čuvale servis, da bi Ivanovićeva do pobede stigla u taj-brejku sa 7:5.

Ana je odlično počela protiv Ruskinje, već do šestog gema napravila tri brejk lopte iskoristivši poslednju za prednost od 4:2 pa je sjajnim servisom rutinski set privela kraju i dobila ga sa 6:2 posle još jednog brejka. Klejbanova je imaja jednu šansu za brejk ali je nije iskoristila.
FoNet
Drugi set obe teniserke su osvojile poenima na svoj servis, da bi u trećem gemu Kejlbanova konačno uspela da napravi brejk. Ana je u sledećem gemu povela 30:0, a onda imala i ti brejk lopte od kojih je iskoristila treću i odmah izjednačila.

Posle velike borbe Ivanovićeva je dobila i sledeći gem, spasivši tri brejk lopte rivalke pa je povela 3:2, vrlo brzo bilo je 4:3, da bi do 5:5 obe teniserke uspešno čuvale svoj servis.

U 11. gemu Klejbanova je stigla do dve brejk lopte sa 40:15. Ivnovićeva se jedva izvukla na prvoj i smanjila na 40:30, da bi u sledećem poenu Ruskinja pogrešila i omogućila Ani izjednačenje. Uz malu pomoć mreže srpska teniserka je stekla prednost, a onda sjajnim servisom povela 6:5. Međutim, Ana nije uspela da ugorzi servis rivalke pa je o ishodu drugog seta odlučivao taj-brejk.
FoNet
Velika borba nastavljana je i u „doigravanju“, a onda je Ana konačno supela da napravi minibrejk i povede 6:3, te još jednim poenom na svoj servis dobije taj-brejk 7:5 i sa 7:6 u drugom setu osvoji turnir na Baliju, poslednji u WTA kalendaru za 2010. godinu.

Ana Ivanović godinu je završila sa dve titule jer je pre mesec dana trijumfovala i u Lincu, a ovom pobedom vratila se među 20 najboljih teniserki na svetu.

Treće mesto u Indoneziji osvojila je Japanka Kimiko Date Krum koja je sa dva puta po 7:5 savladala Slovakinju Danijelu Hantuhovu.

Šampionka je osvojila 210 hiljada dolara i 375 WTA bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: