Klajstersova i Voznijacki u finalu

Belgijanka Kim Klajsters i Karolina Voznijacki iz Danske sastaće se u finalu završnog turnira sezone u Dohi.

Izvor: JT

Subota, 30.10.2010.

19:10

Default images

Klajstersova je do prilike da se bori za titulu u Kataru došla trijumfom nad Australijankom Samantom Stosur maksimalnim rezultatom sa 7:6 (7:3), 6:0 po setovima.

Prva teniserka sveta je plasman u finale izborila pobedom nad Ruskinjom Verom Zvonarjovom sa 7:5, 6:4.

Klajstersova, koja igra na sedmom završnom turniru sezone u karijeri, je već u prvom gemu imala brejk lopte, ali nije uspela da ih iskoristi pa je Stosurova povela. Uprkos tim ranim šansama izgledalo je da Belgijanka nikako ne može da nađe ritam, pa je posle vođstva od 40:0 na svoj servis dozvolila protivnici da dođe do brejka.

Stosurova je tako na najbolji način iskoristila nevolje svoje protivnice i potom je povela i sa 3:0 ali je Belgijanka potom pokazala zašto je jedna od najboljih na svetu. Klajstersova je tada zaređala tri gema i izjednačila na 3:3, a zatim su obe teniserke bile sigurne na svojim servisima, iako su imale i pojedine probleme, pa je set ušao u taj brejk. Na početku su obe bile izjednačene i to do rezultata 3:3, ali je potom trostruka osvajačica US Opena osvojila naredna četiri poena i povela sa 1:0 u setovima.

U drugom setu Klajstersova je nastavila tamo gde je stala u prvom, pronašla je svoj ritam, ali joj je pomoglo i to što je Australijanka pala u igri posle izgubljenog seta. Posle osvojenog gema na svoj servis Belgijanka je odmah u sledećem napravila brejk, a isto je učinila i u šestom gemu, a zatim mirno privela meč kraju.

U drugom polufinalu, Voznijacki nije najbolje ušla u meč i već u prvom gemu je došla do situacije da mora da spasava četiri brejk lopte Zvonarjove, ali je uspela da se vrati i osvoji taj gem. Dankinja je odmah napravila prvi brejk i uz osvojen gem na svoj servis vrlo brzo je vodila sa 3:0. U naredna tri gema obe teniserke su bile sigurne na svojim servisima pre nego što je Ruskinja napravila brejk, a potom i potpuno preokrenula i došla do prednosti od 5:4.

Iako je tada izgledalo da će Zvonarjova lako potom doći do prednosti u setovima, Voznijacki se nije predala, ubrzo je napravila brejk, a potom osvojila svoj servis i iskoristila prvu set loptu na servis Ruskinje. U drugom setu na terenu je postojala samo jedna teniserka i to Dankinja, koja Zvonarjovoj nije prepustila nijedan gem i zasluženo je prošla u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: