Pobede Stosur i Zvonarjove

Ruskinja Vera Zvonarjova zabeležila je i drugu pobedu na završnom WTA turniru u Dohi, pošto je savladala Viktoriju Azarenku iz Belorusije sa 7:6 (7-4), 6:4.

Izvor: B92

Sreda, 27.10.2010.

18:48

Default images

Meč je trajao dva časa i 16 minuta, Zvonarjova je bolje odigrala ključne poene i zasluženo je došla do trijumfa.

I statistički gledano Ruskinja je bila superiorna, zabeležila je 11 direktnih poena više (32-21) i napravila osam neiznuđenih grešaka manje (29-37). U 'kestenjastoj' grupi Samanta Stosur pobedila je Karolinu Voznijacki sa 6:4, 6:3.

U prvom setu igralo se u naletima – prvo bi Zvonarjova osvojila dva gema, a zatim Azarenka. Tako je bilo do rezultata 4:4, a potom su obe bile sigurne na svoj servis i ušlo se u taj brejk.

U ’dodatnom gemu’ Ruskinja je povela sa 3-0, Azarenka je uspela da uhvati priključak, ali je onda greškama protraćila trud i Zvonarjova je osvojila prvi set.

Azarenka je u drugom setu došla do vođstva od 3:1, ali je Ruskinja podigla nivo igre i uspela da se vrati. U poslednjem gemu Azarenka je spasla dve vezane meč lopte, a prilikom treće Zvonarjova je imala malu pomoć mreže i došla je do pobede.

„Bio je ovo veoma dug meč, najduži u dva seta koji sam ikada igrala. Mnogo puta smo se sastajale, a i sada je kao i uvek bilo mnogo teških gemova. Mislim da sam dobro igrala i srećna sam što sam uspela da dođem ’izguram’ ovaj meč i dođem do pobede“, izjavila je Zvonarjova.

Karolina Voznijacki imala je priliku da pobedom obezbedi prvo mesto na ATP listi na kraju godine, ali je Samanta Stosur snažnim servisima i odličnim forhendima uspela da savlada mladu Dankinju.

"Uvek je lep osećaj pobediti prvu teniserku sveta. Mnogo sam uzbuđena što sam ovde, osećam kao da mi se sve poklapa i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu", izjavila je Australijanka.

U četvrtak su na programu mečevi Stosur - Dementijeva, Voznijacki - Skjavone i Klajsters - Azarenka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: