SP: Čehinje i Amerikanke za zlato

Na Svetskom prvenstvu za košarkašice, koje se održava u Češkoj, plasman u finale obezbedila je domaća selekcija, kao i reprezentacija SAD.

Izvor: B92

Nedelja, 03.10.2010.

13:18

Default images

U polufinalu Čehinje su savladale Belorusiju sa 81:77, dok su Amerikanke bile ubedljive protiv Španije sa 106:70.

Finale je na programu u nedelju od 20 časova, dok se dva i po sata ranije igra meč za treće mesto. Prethodno će se Australija i Francuska boriti za peto mesto, kao i Koreja i Rusija za sedmo.

Čehinje su u Karlovim Varima uspele posle produžetka da dođu do finala Svetskog prvenstva. Regularni deo meča završen je rezultatom 68:68, pa su domaće košarkašice u dodatnih pet minuta bile uspešnije od Beloruskinja sa 13:9, za konačnih 81:77. Eva Vitečkova je predvodila Češku sa 21 poenom, dok je Jana Vesela zabeležila 15.

Čehinje su u regularnom toku , 13 sekundi pre kraja imale prednost od tri poena, kada su na 10 sekundi do poslednje sirene napravile faul nad Marčankom. Marčanka je ubacila prvo bacanje, a posle promašenog drugog, loptu je uhvatila Leučanka. Izjednačujući poen postigla je Trafimava četiri sekunde pre kraja.

Na polovini produžetka, Beloruskinje su imale prdnost 73:72, ali su Čehinje napravile seriju 5:0, posle koje više nisu ispuštale vođstvo. U ekipi Belorusije istakla se Veramejenka sa 24 poena i sedam skokova.

U drugom polufinalu, Amerikanke su se prošetale i slavile sa 106:70. Sve igračice SAD su se upisale u strelce, a najviše je zabeležila Tamika Kečings – 14 poena. Kod Španjolki, najefikasnija je bila Marta Fernandez sa 16 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: