Hrabri Partizan dovoljan za 1:3

Fudbaleri Partizana izgubili su na svom terenu u Beogradu od engleskog Arsenala sa 3:1, u drugom kolu grupe H Lige šampiona.

Izvor: Aleksa

Utorak, 28.09.2010.

20:18

Default images

Strelci za londonski tim bili su Aršavin, Šamak i Skilaći, dok je jedini gol za ’crno-bele’ postigao Brazilac Kleo.

Partizanu je ovo bio drugi poraz u Ligi šampiona, dok je tim Arsena Vengera zabeležio i drugu pobedu. U narednom kolu, koje je na programu 19. oktobra, ’crno-beli’ će gostovati Bragi u Portugalu, dok će Arsenal na svom terenu dočekati ukrajinski Šahtjor.

Partizan je duel sa jednom od najjačih evropskih ekipa počeo veoma hrabro i dobro, ali nije iskoristio inicijativu u prvih 15-minuta i zbog toga je kažnjen.

U nastavku meča Arsenal je prikazao svoju prepoznatljivu pas igru, a meč su obeležili penali i crveni karton Marka Jovanovića. Sudija Volfgang Štark tri puta je pokazao na ’belu tačku’ (dva puta za Partizan), ali je samo jedan penal iskoršćen (Kleo).

Trener Partizana Aleksandar Stanojević napravio je jednu izmenu u odnosu na tim koji je trebao da istrči na teren. Umesto Ivice Ilieva društvo Kleu u napadu praviće Pjer Boja. Sa druge strane, trener Arsenala zbog brojnih povreda nije imao puno izbora.

Petnaest minuta pre početka utakmice na stadionu Partizana radio je samo jedan reflektor, ali je meč i pored toga počeo na vreme.

Partizan je duel sa Arsenalom počeo hrabro, i prvi je uputio udarac ka golu protivnika. Kleo je u šestom minutu uspeo da prihvati jednu loptu na 16 metara od gola protivnika, ali je njegov pokušaj levom nogom Fabijanski lako zaustavio.
Dva minuta kasnije u dobroj šansi iznenada se našao i Pjer Boja, Skilaći ga je oborio u šesnaestercu ali je glavni sudija Volfgang Štark samo odmahnuo rukom.

U prvih 10 minuta srpski šampion je bio znatno bolji, a novu priliku imao je u devetom minutu. Petrović je sjajnom loptom izbacio Klea u prostor, ali brazliski fudbaler nije bio dovoljno brz. Lopta je međutim posle gužve došla do Tomića, ali je Denilson sjajnom reakcijom otklonio opasnost.

'Crno-beli’ se nisu zaustavili na tome. U 11. minutu Boja je umalo iskoristio grešku odbrane Arsenala, ali je Fabijanski uklizavanjem ipak sprečio vođstvo domaćina.

Ipak, bilo je jasno da bi Arsenal veoma lako mogao da kazni promašaje Partizana i to se dogodilo već u 15. minutu. Vilšir i Aršavin sami su nadigrali kompletnu odbranu Partizana, a Rus je jakim udarcem po zemlji savladao Stojkovića i doneo gostima prednost.
Nakon vodećeg gola Arsenal je preuzeo kontrolu nad utakmicom, a Partizan je pokušavao iz kontri i polukontri. U 24. minutu gosti iz Londona su imali stopostotnu priliku. Arsavin je u pokušaju da vrati asistenciju Vilširu odlično dodao loptu do mladog fudbalera, ali je Vilširov pokušaj u situaciji ‘jedan na jedan’ Stojković odbranio.

Tri minuta kasnije Stojković je ponovo sjajnom intervencijom spračio pogodak. Posle akcije Vilšira i Arševina lopta je završila u šesnaestercu gde je pokupio Rosicki, ali njegov udarac u padu je zaustavio golman Partizana.

Šanse Arsenala u tom peridou ređale su se kao na traci, pa je Aršavin već u sledećem minutu imao još jednu sjajnu priliku. Rus je pokušao da lobuje Stojkovića, ali je Marko Jovanović praktično sa gol linije sprečio drugi gol Arsenala.

Kao što je i Arsenal poveo, tako je i Partizan izjednačio posle nekoliko promašenih šansi gostiju. Lazevski je u 33. minutu centrirao, lopta je pogodila u ruku Denilsona koji se nalazio u kaznenom prostoru, a Štark je pokazao na penal. Najstrožu kaznu sigurno je izveo Kleo i Partizan je izjednačio.
Do kraja prvog poluvremena obe ekipe zaigrale su nešto opreznije, pa osim nekoliko pokušaja sa distance nije bilo izglednijih prilika i nakon 45 minuta ostalo je 1:1.

Drugo poluvreme počelo je u znetno slabijem ritmu nego prvo. Partizan se malo povukao čekajući priliku iz kontre, Arsenal je sa druge strane strpljivo gradio svoje napade ali nije uspevao da dođe do prilike.

I onda, praktično bez igre, Arsenal je u 57. minutu dobio penal i igrača više. Šamak se našao u prilici, izašao je sam pred Stojkovića, a Jovanović ga je oborio i tako zaradio isključenje. Međutim, udarac Aršavina Stojković je odbranio i tako dao novu nadu navijačima na stadionu u Humskoj.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević reagovao je već kod prvog prekida, i umesto bledog Nemanje Tomića zaigrao je mladi Stefan Savić.
Ipak, i sa igračem manje Partizan se dobro držao. Prvu priliku posle penala Arsenal je imao tek u 70. minutu. Šamak je proigrao Aršavina na levoj strani, udarac Rusa zakačio je jednog fudbalera Partizana na putu ka golu, ali je Stojković uspeo da zaustavi i taj pokušaj.
To je međutim bila samo najava gola, koji je stigao već u sledećem minutu. Rosicki je centrirao sa desne strane, pokušaj Šamaka glavom završio je na prečki, ali se lopta ponovo odbila do bivšeg igrača Bordoa koji je ovoga puta smestio loptu u prazan gol za 2:1.

Bilo je jasno da Partizan sa igračem manje neće moći da do kraja ugorzi gol protivnika, a Arsenal je tri gol postigao u 83. minutu. Nasri je izveo korner sa leve strane, najviši na petercu bio je Skilaći koji je na prvoj stativi odlično regaovao i savladao Stojkovića za 1:3.

Pravo niotkuda Partizan je u sledećem minutu dobio još jednu veliku priliku za gol. Stevanović je iznudio penal, Kleo je ponovo preuzeo odgovornost, ali je Fabijanski ovoga puta pročitao Brazilca i odbranio.

Do kraja meča Partizan je nošen velikom podrškom svojih navijača stigao i do još jedne velike prilike koju Ivica Iliev u poslednjim trenucima ipak nije iskoristio.

Partizan: Vladimir Stojković, Ivan Stevanović, Aleksandar Lazevski, Marko Jovanović, Mladen Krstajić, Medo Kamara, Radosav Petrović, Nemanja Tomić, Saša Ilić, Pjer Boja, Kleo.
Arsenal: Lukaš Fabijanski, Bakari Sanja, Aleks Song, Sebastijan Skilaći, Denilson, Joan Đuru, Džek Vilšer, Tomaš Rosicki, Kijeran Gibs, Andrej Aršavin i Maruane Šamak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

682 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: