Gigs: "Klinci su danas preplaćeni"

Legendarni fudbaler Mančester Junajteda Rajan Gigs izjavio je da su mlađi igrači u njegovom klubu preplaćeni.

Izvor: B92, Goal

Ponedeljak, 06.09.2010.

13:17

Default images

36-godišnji veteran i dalje pruža sjajne partije u Premijer ligi i nada se da se niz od 23 medalje osvojene tokom karijere na Old Trafordu, neće prekinuti.

Ipak, Gigs je upozorio mlade fudbalere da možda nikada neće uspeti da postignu ono što je on postigao zato što ih novac “razmazi” često znatno pre nego što uspeju uopšte i da se dokažu.

Dosta fudbalera danas, pre nego što uopšte postanu igraču, dobiju gomilu novca, koji ja nikada nisam dobijao”, rekao je Gigs za “Dejli Star”.

Gigs je rekao da je njegova prva plata bila “minimalac”.

Da me ne razumete pogrešno, ja sam dobro zarađivao. Ali, kada sam ušao u prvi tim, moja plata je bila 30 funti, to je bukvalno bila plata za šegrtovanje”, rekao je Gigs.

Gigs je objasnio da je njegov finansijski napredak u ugovorima bio izrazito postepen.

Moj sledeći ugovor je bio otprilike 200 funti, sa troškovima i postepeno, ugovori su mi postajali sve bolji, kako sam postajao stariji. Tako sam ja odrastao. Sada, pre nego što se i dokažete, dobijete novac – četvorogodišnji ili petogodišnji ugovor. Fudbal je otišao u tom pravcu”, objasnio je Gigs.

Legendarni Velšanin se osvrnuo i na svoj doprinos ‘crvenim đavolima’.

Neki igrači uspevaju da se izbore sa tim, neki ne. Bio sam u klubu tokom njegovog najuspešnijeg perioda, to će se teško nadmašiti. Neću da kažem da je to nemoguće, ali svakako neće biti lako”, zaključio je Gigs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: