Fatos Bećiraj u zagrebačkom Dinamu

Jedan od najtelentovanijih crnogorskih fudbalera Fatos Bećiraj prešao je iz podgoričke Budućnosti u zagrebački Dinamo za 650 hiljada evra.

Izvor:

Ponedeljak, 30.08.2010.

23:39

Default images

Bećiraj je rođen u Peći, a sa 19 godina je iz Bese stigao u Budućnost za koju je na 80 utakmica postigao 39 golova.

Bećiraj je igrao i za mladu reprezentaciju Crne Gore, a već je upisao i 6 nastupa za "A" tim Crne Gore. Bećiraj je stigao u Zagreb na preporuku Cice Kranjčara, selektora Crne Gore. Bećiraj je po dolasku u Zagreb izjavio da je spreman za nove izazove.

"Spreman sam za nove izazove u Dinamovom dresu koji je za mene velika čast. Potrudiću se da ne razočaram ni trenera, ni Upravu kluba, ni navijače. Znam da je Dinamo pre mene doveo još neke igrače i sviđa mi se ta činjenica jer potvrđuje da ovaj klub ima velike amcije", uzajvio Fatos Bećiraj.

Ove sezone Bećiraj je bio strelac u evropskim utakmica protiv azerbejdžabnskog Bakua i danskog Brondbija.

Iako igra za reprezentaciju Crne Gore, Bećiraj je u prošlosti izjavio da bi igrao za reprezentaciju Kosova, ali da je razlog što nije član ove reprezentacije činjenica da nju nije priznala UEFA.

Reprezentacija Kosova je do sada odigrala nekoliko nezvaničnih utakmica u kojima su joj protivnici bili reprezentacije Albanije, Saudijske Arabije, Monaka i Severnog (Turskog dela) Kipra, otcepljene teritorije ostrva u sredozemnom moru koju priznaje samo Turska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: