LŠ: Anderleht – Partizan (20.45)

Fudbaleri Partizana u utorak od 20.45 časova igraju meč sezone protiv Anderlehta u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona.

Izvor: JT

Ponedeljak, 23.08.2010.

20:32

Default images

Prvi meč, odigran prošle srede na stadionu Partizana, završen je rezultatom 2:2, a drugi će biti odigran na stadionu „Kontant van den Stok“.

Glavni sudija meča biće Krejg Tomson, a delegat Rene Eberle, a pošto je meč dobio epitet visokog rizika, imaće i specijalnog posmatrača za bezbednost Vilijama Mek Dugala iz Škotske.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević istakao je da veruje u svoj tim i da zna šta je potrebno za pobedu protiv Anderlehta.

Očekujemo potpuno drugačiju utakmicu u utorak i uz to drugačiji Anderleht. Pretpostavljam, da ne kažem da sam siguran, da će krenuti krenuti ofanzivnije, da će više riskirati nego u Beogradu, i da će nas očekivati dosta teži posao. Naravno, Anderleht je i ovog puta favorit, kao što je bio i u Beogradu. Međutim, u drugom poluvremenu smo tada diktirali ritam i stvarali šanse i po mom mišljenju je trebalo da pobedimo, a to nam je znak da i ovde možemo da odigramo na taj način. Uz svo poštovanje verujemo da možemo da napravimo korak dalje i da uđemo u Ligu šampiona“, istakao je Stanojević.
partizan.rs
Kapiten crno-belih Mladen Krstajić nadovezao se na reči stratega šampiona Srbije.

Mislim da nas očekuje teška utakmica i da je aktivan rezultat za obe ekipe. Anderleht je favorit i fa će pokušati da uradi sve pred svojom publikom, međutim, mi ako želimo da idemo u Ligu šampiona moramo da postignemo gol i pobedimo. Očekuje nas i neizvesna utakmica, ali mislim da imamo snage da iznenadimo“, rekao je Krstajić.

Stanojević je na put poveo 20 igrača, ali na osnovu postava sa treninga, održanog u ponedeljak uveče, nije lako pretpostaviti startnih. Uz to, treba dodati i da je Stanojević rekao da će, ako bude potrebe, Almanija Moreiru menjati Milan Smiljanić, zbog iskustva koje je stekao igrajući slične utakmice i nastupajući u Primeri. Trener crno-belih je, ipak, rekao da su šanse da se Moreira nađe u startnoj postavi 50-50 i dodao je da je Ivan Stevanović rovit.

Utisak sa treninga je da je golman crno-belih Radiša Ilić prilično miran i spreman da stane pred gol, Stevanovićeva povreda je sa tribina prilično neprimetna, dok je Moreira radio u istom ritmu i programu kao i ostali kandidati za startnih 11.

Trening fudbalera Partizana pored izveštača beogradskih medija pratilo je i oko 70 navijača koji su doputovali u Brisel. Po gradu se mogu videti i manje grupe navijača iz Srbije, Belgije i okolnih zemalja, a domaćin je Grobarima namenio boks kapaciteta 700 mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

151 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: