Butulija: Nismo spremni za medalju

Selektor juniorske rukometne reprezentacije Srbije Igor Butulija rekao je da je deseto mesto na Evropskom prvenstvu realnost.

Izvor: NK

Ponedeljak, 09.08.2010.

22:31

Default images

Naš nacionalni tim je u Slovačkoj ponovio rezultat iz kadetskog uzrasta od pre dve godine.

“U ovom sistemu takmičenja, mogli smo da budemo gore, negde između četvrtog i sedmog mesta. Imali smo dve teške ekipe u grupi, to je bio sistem i nismo uspeli. Moramo da stvaramo sistem. Ne može niko preko noći”, rekao je Butulija.

Selektor Srbije smatra da veliki problem predstavlja sistem igre kakav se forsira u našem rukometu.

“Još u pripremnom periodu sam video da igra sa krilima, širina, nastavak napada, predstavljaju problem. To nije lako iskoreniti, jer su se ti igrači formirali u klubovima i sada imaju po 20 godina. Ne pada mi napamet igrače da napadam, to je naša perspektiva i moramo da ih podržimo. Moramo da nastavimo sa radom, kako bi neki od njih jednog dana došli do A reprezentacije”, izjavio je Butulija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: