KK Partizan počeo pripreme (video)

Košarkaši Partizana počeli su u ponedeljak pripreme za predstojeću sezonu u sportskom centru ‘Šumice’.

Izvor: NK

Ponedeljak, 09.08.2010.

20:54

Default images

Na prvoj prozivci trenera Vlade Jovanovića pojavili su se Petar Božić, Dušan Kecman, Jan Veseli, Aleksandar Mitrović, Branislav Đekić, Vladimir Lučić, Sava Lešić, Raško Katić i Nemanja Jaramaz, kao i dva nova imena.

19-godišnji Dušan Korać iz Bijelog Polja, visok 210cm, i Žarko Čabarkapa će u narednom periodu trenirati sa “crno-belima”.

Na prozivci nije bilo Aleksandra Rašića, Dragana Milosavljevića i Jake Klobučara zbog reprezentativnih obaveza. Osim trenera Duška Vujoševića, koji je prešao u CSKA, klub su napustili i Aleks Marić (Panatinaikos), Slavko Vraneš (UNIKS), Bo Lester Mekejleb (Montepaski) i Lorens Roberts (Efes Pilsen).

“Učestvujem u selekciji tima, a poznato je da su nam potrebni igrači na pozicijama 1, 4 i 5. Stranci su prioritet, ali nismo isključivi. Ukoliko se ukaže prilika da angažujemo kvalitetne domaće igrače još bolje. To bi nam više odgovaralo zbog cene, ali da bismo angažovali kvalitetnog igrača potrebno je da se poklopi mnogo stvari. Nemam tremu, u stalnom sam kontaktu sa Vujoševićem, čak se čujemo i sat pred trening”, rekao je trener šampiona Srbije Vlada Jovanović.
Beta
Jovanović više ne računa na Stefana Sinoveca, Strahinju Miloševića i Darka Balabana. U stručnom štabu više nema kondicionog trenera Vladana Radonjića koji je sa Duškom Vujoševićem prešao u moskovski CSKA.

Partizan će veći deo priprema odraditi u Beogradu, a u planu su, za sada, i dva turnira na kojima će ’crno-beli’ proveriti svoju formu uoči početka sezone 2010/2011.

Od 6. do 11. septembra srpski šampion će boraviti u Sloveniji, gde će odigrati dve prijateljske utakmice sa domaćim timovima. Početkom oktobra Jovanovićeve izabranike očekuje Kup Aleksandar Gomeljski gde će se susresti sa evroligaškim ekipama.

U narednom periodu ’crno-beli’ će trenirati u Šumicama, a ostatak ekipe će se pridružiti saigračima posle završetka obaveza sa nacionalnim timovima.

Partizan će u predstojećoj sezoni braniti tri trofeja, u domaćem šampionatu, Kupu Radivoja Koraća i regionalnoj NLB ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: