Bjelica definitvno u Kahi Laboral

Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica definitvno ća karijeru nastaviti u španskom prvaku Kahi Laboral.

Izvor: B92

Nedelja, 01.08.2010.

18:40

Default images

Bivši košarkaš Crvene zvezde i jedan od najtelentovanijih igrača Evrope potpisao je petogodišnji ugovor sa španskom ekipom, vredan preko 4 miliona evra.

Poslednjih nedelja Bjelica je bio u centru pažnje zbog odabira sledećeg kluba. Između NBA lige, Barselone, Olimpijakosa, ’srpski Toni Kukoč’ odlučio se ipak za prvaka Španije Kahu Laboral.

Klub iz Baskije je, prema pisanjima španskih medija, dao najbolje uslove srpskom reprezentativcu što, pored finansijski ’jakog’ ugovora, podrazumeva i odličnu minutažu.

Obeštećenje za Bjelicu podeliće Beneton i Crvena zvezda. Informacije o ukupnoj vrednosti transfera su različite, u pitanju je cifra između četiri i pet miliona evra.

Najzaslužniji čovek za napredak Nemanje Bjelice je svakako bivši trener Zvezde, legendarni Svetislav Pešić, koji je Bjelicu na Mali Kalemegdan doveo 2008. godine iz austrijske Arkadije.

U ’crveno-belom dresu’ Bjelica je izrastao u jednog od najtalentovanijeg igrača Evrope, što je privuklo pažnju i selektora reprezentacije Dušana Ivkovića koji ga je poveo na Evropsko prvenstvo 2009. godine u Poljskoj.

Prošle godine u Evrokupu, Bjelica je na 12 utakmica prosečno beležio 10,7 poena i 5,8 skokova, a u Supreligi Srbije bio je drugi najkorisniji igrač iza Miroslava Raduljice, a ispred Milana Mačvana.

Bjelica ima 22 godine, visok je 209 centimetara, i može da igra na pozicijama jedan, dva tri i četiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: