Golubjev osvojio prvu ATP titulu

Kazahstanski teniser Andrej Golubjev osvojio je ATP turnir u Hamburgu, koji se igrao za ukupni nagradni fond od 1,1 milion evra.

Izvor: LB

Nedelja, 25.07.2010.

20:41

Default images

Golubjev je u finalu priredio iznenađenje, pošto je savladao 15. tenisera na ATP listi Austrijanca Jirgena Melcera sa 2:0, po setovima 6:3, 7:5.

Golubjev je rođen u Rusiji, ali je junu 2008. godine dobio državljanstvo Kazahstana u, pa je trijumfom nad Melcerom postao je prvi teniser iz te zemlje koji je osvojio ATP turnir.

Dobar servis bio je ključ trijumfa trenutno 82. igrača na ATP listi, pošto je Golubjev u prvom setu izgubio samo pet poena na svoj servis.

Najzanimljivije je bilo u šestom gemu drugog seta, kada se činilo da je Melcer napokon uhvatio pravi ritam. On je imao pet brejk lopti, ali je Golubijev odbio sve napade Austrijanca i izjednačio na 3:3 u gemovima. Pet gemova kasnije Golubjev koristi šansu i stiže do odlučujućeg brejka, a potom odličnim servis gemom, posle nešto manje od 90 minuta igre, rešava pitanje pobednika.

Golubjev je uz prvu ATP titulu u karijeri dobio i novčanu nagradu od 228.000 evra, a 28-godišnjak se po prvi put u karijeri probio među prvih 50 igrača na ATP listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: