ARD: Namešten meč Olimpija - Široki

Nemačka tv stanica ARD saopštila je da evropske fudbalske i civilne vlasti sumnjaju u nameštanje utakmice 1. kola kvalifikacije LE između Olimpije i Širokog.

Izvor: AK

Ponedeljak, 19.07.2010.

22:47

Default images

Međunarodna agencija za praćenje nepravilnosti u sportskom klađenju dobila je dojavu da je na azijskim kladionicama na pobedu Širokog uplaćeno oko 4 miliona evra.

Meč je odigran 1. jula u Sloveniji, a bosanskohercegovački tim pobedio je sa 2:0. U revanšu je bilo 3:0 za hercegovačku ekipu.

Bosanckohercegovački predstavnik demantovao je navode o nameštanju meča.

"U dve utakmice apsolutno smo nadigrali Olimpiju i zasluženo prošli dalje. Sportskom borbom došli smo i do rezultata 2:2 protiv Austrije u Beču u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Lansiranjem vesti ARD-a pre našeg revanša u četvrtak nanosi se velika šteta našem klubu i pokušava skrenuti pažnja sa priprema za utakmicu. Odlučno odbacujemo svaku pomisao da klub ima ikakve veze s nameštanjem rezultata spomenute utakmice", saopšteno je iz kluba, koji je pozvao merodavna tela UEFA i državna tela da istraže sve indicije ako one postoje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: