Džordan: "Ne bih igrao sa Medžikom"

Verovatno najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan, istakao je da nikada ne bi igrao sa svojim rivalima, aludirajući na prelazak LeBrona Džejmsa u Majami.

Izvor: AK

Ponedeljak, 19.07.2010.

19:58

Default images

Džordan je sa Bulsima osvojio šest NBA titula i, iako je pored sebe imao Pipena, Rodmana.., nema sumnje da je Čikago bio “Džordanov tim”.

“Nema šanse da bih ikada pozvao Lerija (Birda), Medžika (Džonsona) i rakao: ‘Hej, hajde da igramo zajedno u timu’. Ja sam, iskreno, pokušavao da pobedim te momke. Ali danas su stvari drugačije, ne kažem da je to loše”.

LeBron Džejms, čovek od kojeg se očekivalo da bude “naslednik” legendarnog MJ-a, prvih sedam sezona u svojoj karijeri odigrao je u dresu Klivlend Kavalirsa, a ovoga leta postao je najtraženiji slobodni agent.

Imao je ponude Kavsa, Čikago Bulsa, Los Anđeles Klipersa, Nju Džersi Netsa, Njujork Niksa, ali je odlučio da ptihvati ponudu Majami Hita i pridruži se Ol-star igračima Dvejnu Vejdu i Krisu Bošu.

Legendarni košarkaš Čarls Barkli, jedan u nizu “izgubljene generacije” koji nije osvojio ni jedan NBA prsten zbog Džordana, istakao je da je Džejms svojom odlukom možda promenio svoje nasleđe.

“Bilo bi časno da je ostao u Klivlendu i pokušao da osvoji prsten. Samo jedan bi mu bio dovoljan da potvrdi svoju veličinu. Ovako, koliko god titula osvojio u Majamiju, to će i dalje biti tim Dvejna Vejda”, rekao je popularni "Ser Čarls" koji trenutno radi kao analitičar na TNT-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: