Mozgov potpisao za Nikse

Ruski košarkaš Timofej Mozgov karijeru će nastaviti u NBA ligi, pošto je potpisao za Njujork Nikse.

Izvor: AK

Sreda, 14.07.2010.

10:05

Default images

Mozgov, 2.16 metara visoki centar koji će napuniće u petak 24 godine, a prošle sezone je igrao za Himki u Rusiji gde je u proseku beležio 7.5 poena, 4.8 skokova i jednu blokadu po meču.

Niksi su pre Mozgova ekipu pojačali i Ol-star igračem Amareom Stodemajerom, koji je stigao iz Feniksa i potpisao za 100 miliona dolara, kao i dosadašnjim plejom Šarlota Rejmondom Feltonom.

Mozgov je pažnju privukao odličnim igrama na prošlogodišnjem EP u Poljskoj gde je prosečno beležio 11 poena i 4.6 skokova. Rusija je stigla do četvrtfinala.

Džonatan Živoni, predsednik sajta „Draft ekspres“ koji se bavi analizom potencijalnih NBA igrača uporedio je Rusa sa centrom LA Lejkersa D. J. Mbengom.

„Ima sličnu građu kao Mbenga, ima ruke kao on, ali je mnogo produktivniji. On je snažan, dobro završava iz reketa, a može i da blokira šut“.

Menadžer Mozgova Buna Ndaje nije želeo da svog igrača pošalje u Netse kod novog vlasnika, Rusa Proorova, već je želeo da ga dovede u Nikse.

"Nisam želeo da ga promovišem NBA timovima jer znam da bi nastala ludinca. On je po meni najbolji slobodni agent van SAD-a. Želeo sam da igrakod Majka D'Entonija. Niksi pokušavaju da naprave preokret pa mislim da će se sjajno snaći u njihovom timu".

Mozgov je potpisao trogodišnji ugovor vredam devet miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: