Žreb EL: Partizan mt:s čeka rivale

Žrebom u Barseloni (11.30) danas počinje nova sezona košarkaške Evrolige.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2010.

09:44

Default images

Predstavnik Srbije Partizan mt:s nalazi se, zahvaljujući neobičnom sistemu bodovanja, u trećem ‘šeširu’i imaće dva rivala iz samog vrha evropske klupske košarke.

“Prošle godine sam u nekoliko navrata rekao da se sa Evroligom nikada ništa ne zna. Uopšte mi nije jasno kakvi su to kriterijumi i koeficijenti,” rekao je predsednik Partizan mt:s Predrag Danilović za Sport, a potom otkrio koga bi želeo za rivala.

Iskreno, voleo bih da iz prvog šešira izvučemo Duleta. Ne zbog toga što mislimo da smo kvalitetniji od Moskovljana, već zbog Vujioševića, da ponovo dođe u Beograd i da ga pozdrave ‘crno-beli’ navijači,” kaže Danilović.

Sa druge strane, Vujošević nije želeo da se izjašnjava.

Što se tiče eventualnog duela sa bivšim klubom, ne želim ništa da pričam dok kuglica u Barseloni ne odredi grupe,” rekao je Vujošević.

sastav ‘šešira’

prvi: CSKA Moskva (Rusija), Regal FC Barselona (Španija), Olimpijakos Pirej (Grčka), Kaha Laboral (Španija)
drugi: Montepaski Sijena (Italija), Panatinaikos Atina (Grčka), Makabi Elektra Tel-Aviv (Izrael), Real Madrid (Španija)
treći: Partizan mt:s Beograd (Srbija), Pauer Elektroniks Valensija (Španija), Unikaha Malaga (Španija), Lijetuvos Ritas Viljnus (Litvanija)
četvrti: Fenerbahče Ulker Istanbul (Turska), Aseko Prokom Gdinja (Poljska), Efes Pilsen Istanbul (Turska), Virtus Roma (Italija)
peti: Žalgiris Kaunas (Litvanija), Cibona Zagreb (Hrvatska), Armani Džins Milano (Italija), Brose Baskets Bamberg (Nemačka)
šesti: Union Olimpija Ljubljana (Slovenija), Šole Basket (Francuska), pobednik kvalifikacija A, pobednik kvalifikacija B

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: