Alonso o manipulacijama stjuarta

Španac Fernando Alonso posle trke za Veliku nagradu Evrope optužio je stjuarte za manipulacije tokom devete trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Izvor: JT

Nedelja, 27.06.2010.

22:11

Default images

Alonso je trku pred svojim navijačima završio kao osmi pošto je bio jedan od najvećih gubitnika tokom perioda kada je „sejfri kar“ bio na stazi.

Vozač Ferarija je do udesa Marka Vebera i Heikija Kovalainena bio treći, odmah iza Hamiltona, koji je dobio kaznu zbog nedozvoljenog preticanja „sejfti kara“, ali se, ipak, vratio na drugu poziciju, koju je zadržao do cilja.

Ovo je prava šteta, ne zbog nas, već zbog trkanja, navijače koji su došli da gledaju izmanipulisanu trku. Išli smo dobro, bili smo treći posle starta, a onda je izašao „sejfti kar“, što nije bilo dobro za nas, ali ga je Hamilton pretekao, a to nikada pre nisam video i to pod žutim zastavicama. Bili smo samo nekoliko metara jedan od drugog, a na kraju je on bio drugi, a ja deveti“, rekao je Alonso.
Beta
Španac je bio ljut jer je, po njegovim rečima, došao do lošijeg rezultata jer je poštovao pravila, a Hamilton, koji nije, je prošao bolje.

Mogao sam da završim drugi ali zbog „sejfti kara“ bi završio deveti, a Hamilton osmi. Ipak, sada vidimo da kada uradite nešto normalno, a to je poštovanje pravila, budete deveti, a onaj ko ne poštuje pravila drugi“, naglasio je Alonso.

Čelnici Ferarija podržali su Alonsa i istakli da je trka za Veliku nagradu Evrope bila skandalozna.

Ovo je skandal. To je mišljenje velikog broja navijača i zaposlenih koji su jednoglasni u oceni da ne postoji druga reč koja može da opiše to što se desilo na Velikoj nagradi Evrope. Način na koji je trka vođena i incidenti koji su se dešavali povećavaju sumnju da bi Formula 1 ponovo mogla da izgubi neki kredibilitet“, kaže se u saopštenju Ferarija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: