Boston na korak od titule

Košarkaši Bostona nalaze se na korak od osvajanja titule prvaka NBA lige pošto su u petom meču finalne serije savladali L.A. Lejkerse sa 92:86.

Izvor: MT

Ponedeljak, 14.06.2010.

08:34

Default images

Boston sada u seriji vodi sa 3:2 i od 18. šampionske titule deli ih još samo jedna pobeda.

Najzaslužniji za trijumf Seltiksa bio je Pol Pirs sa 27 poena. Kevin Garnet imao je 18 poena i 10 skokova, a Radžon Rondo takođe 18 poena, uz osam asistencija. Najbolji u Lejkersima bio je Kobi Brajant sa 38 poena. Naredni meč igra se u noći između utorka i srede u Los Anđelesu.

Seltiksi koji sada vode sa 3-2 u seriji imaće dve meč lopte, prvu u četvrtak u Los Anđelesu, a potonm i u utakmici broj sedam.

Ukoliko osvojimo titulu u Los Anđelesu to bi zaista bilo sjajno. Ne želim da baksuziram. Naš cilj je da pobedimo u još jednoj utakmici”, rekao je posle meča Pol Pirs, koje je rođen u LA, ali je celu karijeru proveo igrajići za Boston.

Seltiksi su tako uspeli da vežu dve pobede u seriji, a ukoliko Lejkersi ne odgovore na isti način Boston će osvojiti novu titulu. Međutim, Brajant je istakao da ni veliko rivalstvo ni osveta ne bi trebalo da budu motiv Lejkersima u pokušaju da ostanu u seriji i da izbegnu eliminaciju kod kuće.

Moramo da igramo. Ne vidim šta je tu problem. Stvar je jedvostavna, Gubimo sa 3:2, vraćamo se kuići i moramo da pobedimo. Nakon toga nas očekuje još jedna utakmica", zaključio je Brajant.
Beta
U finalu se nastavlja i dvoboj prošlogodišnjeg MVP finala Brajanta i Pirsa, koji je tu titulu uzeo 2008. godine. Ovoga puta Brajant je bio uspešniji, ali to nije mnogo pomoglo Lejkersima On je uradio sve što je mogao kako bi tim iz LA vratio kući sa vođstvom - postigao je 23 uzastopna poena u drugoj i trećoj četvrtini , ali su i pored toga Seltiksi u tom periodu stigli do 13 poena prednosti.

Sa druge strane, Pirs je, takođe, odigrao svoj najbolji meč u finalnoj seriji. Kapiten Bostona je ubacio sedam poena u poslednja tri i po minuta druge četvrtine, uz još devet na startu treće deonice. Rej Alen je na 3:08 minuta do kraja treće četvrtine sa dva vezana koša doneo prednost domaćinu 71:58.

Nakon tajm auta Fila Džeksona Lejkersi nekoliko puta uspevaju da ponovo priđu na šest poena minusa, da bi tek 90 sekundi pre kraja meča Brajant, sa dva pogođena slobodna bacanja, doveo tim iz LA na -5 (87:82).

Seltiksi su na 1:05 minuta do kraja imali novi napad pošto je snimak pokazao da je posle pokušaja Alena za tri poena lopta, ipak, dotakla obruč. Usledio je novi promašaj za tri, ovog puta Rašida Valasa , da bi u kontri Lejkersa Pirs faulirao Rona Artesta i tako sprečio lake poene. To je bila dobra odluka, pošto je košarkaš Lejkersa promašio oba slobodna bacanja, a u duelu Brajanta i Pirsa, pod košem, uspešniji je bio košarkaš Bostona.

Rondo je 36 sekundi pre kraja, posle sjajnog dodavanja Pirsa povisio pednost Bostona na 89:82. Usledili su očajnički pokušaji LA Lejkersa za tri poena, ali je sve bilo gotovo 19 sekundi pre kraja kada je Alen pogodio dva slobodna bacanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: