Seltiksi slavili za 2-2 u seriji

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Los Anđeles Lejkerse na svom terenu sa 96:89 i izjednačili na 2:2 u finalnoj seriji NBA lige.

Izvor: JT

Petak, 11.06.2010.

08:28

Default images

Seltiksi su utakmicu prelomili u poslednjoj četvrtini, u koju su Lejkersi ušli sa dva poena prednosti, ali su je domaćini dobili sa 36:29.

Najefikasniji na utakmici je bio Kobi Brajant sa 33 poena za goste, dok je u pobedničkoj ekipi Pol Pirs ubacio 19.

Iako je Pirs bio najefikasniji u redovima Seltiksa, najzaslužnije za trijumf su bile rezerve, posebno Glen Dejvis, koji je utakmicu završion sa 18 poena, od kojih je polovinu postigao u poslednjem periodu igre. Pored njega, prevagu u poslednjoj četvrtini doneli su i Nejt Robinson, Toni Alen i Rašid Valas.

Osećao sam se kao zver, kao da niko ne može da me zaustavi“, rekao je Dejvis, „U pitanju je bila velika volja i odlučnost. Iskoristio sam svoj trenutak, a to je jedino i bilo moguće“.

Kod Lejkersa, pored Brajanta, istakao se i Pau Gasol sa 21 poenom i šest uhvaćenih lopti.

Finalna serija se nastavlja u nedelju, takođe u Bostonu, a potom se serija seli u Los Anđeles.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: