Rosi uspešno operisan u Firenci

Vozač Jamahe Valentino Rosi samo nekoliko sati posle teškog udesa na stazi „Muđelo“ podvrgnut je operaciji koja je imala uspešan ishod.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Subota, 05.06.2010.

20:22

Default images

’Doktor’ je u padu tokom poslednjeg slobodnog treninga pred trku za Veliku naradu Italije zaradio prelom otvoreni dvostruki prelom potkolenice.

Operacija koja je trajala dva i po sata je izvršena u ortopedskoj klinici u Firenci i sigurno je da je Rosijem dug oporavak. Za sada je sigurno da će na stazu moći da se vrati u najboljem slučaju za dva meseca.

Primili smo Valentina Rosija u bolnici Karegi gde smo odradili detaljne preglede da bismo utvrdili da li postoje još neke povrede i rezultati su bili zadovoljavajući. Zato smo odlučili da zakažemo operaciji koja je protekla uspešno i kost je sada stabilna. Rana je i dalje otvorena, što je uobičajeno za takve povrede, i za nekoliko dana ona će biti zašivena i biće odrađena još jedna kratka operacija. Uvereni smo da će Valentino napustiti bolnicu za nedelju dana na štakama“, rekao je doktor Roberto Buci.

Buci je, takođe, istakao da ne može da prognozira koliko će ’Doktoru’ biti potrebno vremena za potpun oporavak, ali da je malo verovatno da će se vratiti na stazu u naredna dva meseca.
Beta
Teško je reći koliko će oporavak posle operacije trajati jer moramo prvo da vidimo šta je skeniranja pokazati. Ipak, mislim da će narednih šest nedelja Valentino morati da se kreće uz pomoć štaka, a potom će morati na nove procene“, istakao je Buci.

Nedeljna trka na stazi „Muđelo“, na kojoj će sa pol pozicije startovati vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, biće prva koju će Rosi propustiti od debija u šampionatu na početku sezone 1996. godine. Ipak, izvesno je da trka za Veliku nagradu Italije neće biti jedina ove sezone koja će morati da prođe zbog njega na stazi, ali da je za njega borba za titulu završena.

Ovo je veoma tužan dan za sve nas u Jamahi, a posebno je bilo teško videti Valea u velikim bolovima i teško povređenog prvi put u karijeri. Sve ovo je posebno teško za njega jer se nesreća desila na njegovoj trci i sigurno je da su i njegovi navijači na stazi i širom sveta veoma razočarani. Svi u timu se čudno osećamo jer smo imali dvojicu vozača u borbi za titulu, a sada je sve gotovo, bar u bliskoj budućnosti. Valeu želimo brz oporavak i nadamo se da će nam se vratiti što pre“, rekao je Lin Džarvis, izvršni direktor Jamahe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: