Tim SAD bez Brajanta u Turskoj

Posle Lebrona Džejmsa otkaz selektoru SAD Majku Kšiševskom pripremio je i Kobe Brajant.

Izvor: B92, lokalni sajtovi

Subota, 05.06.2010.

16:58

Default images

Američki mediji, pozivajući se na izvore iz Los Anđeles Lejkersa, tvrde da će Brajant tokom leta biti podvrgnut operaciji kolena i zbog toga neće moći da nastupi u Turskoj. Artroskopija kolena je jedino rešenje za Brajanta, tvrdi Džeri Kolanđelo, operativac američkog košarkaškog tima. Biće obavljena odmah posle završetka finalne serije NBA lige u kojoj Brajatovi Lejkersi igraju sa Boston Seltiksima.

Na spisku onih čiji se otkazi 'očekuju' su i Dvajt Hauard i Dvejn Vejd ali još uvek nema informacija o tome da su već najavili da neće na Svetsko prvenstvo.

Amerikanci su prvi favoriti šampionata u Turskoj, a u prvoj fazi igraće u grupi sa timovima Hrvatske, Brazila, Irana, Slovenije i Tunisa.

Selekcija Sjedinjenih Država nema titulu prvaka sveta od 1994. godine kada su u Torontu bili najbolji. Posle toga titule su osvajale selekcije Jugoslavije (1998. i 2002. godine) i Španije (2006).

Zbog toga se pretpostavlja da će Amerikancima Svetsko prvenstvo u Turskoj biti važno kao i tradicionalno najvažnije Olimpijske igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: