Rosi povređen, ne vozi u Muđelu

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Valentino Rosi propustiće nedeljnu trku za Veliku nagradu Italije na stazi "Muđelo".

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Subota, 05.06.2010.

11:22

Default images

Rosi je povređen tokom drugog treninga, kada je izgubio kontrolu nad zadnjim delom svoje Jamahe i potom poleteo sa motora.

Posle pada bilo je evidentno da je Rosi u velikim bolovima i sve vreme se držao za desnu nogu, koja je bila pod zabrinjavajućim uglom, a kasnije je potvrđeno da je u pitanju dvostruki prelom potkolenice.

'Doktor' je posle pada vrlo brzo odvezen u medicinski centar na preglede posle kojih je utvrđeno da neće moći da se vrati na motor i da se bori za osmu pobedu u kraljevskoj klasi na "Muđelu", a desetu ukupno. Rosi je helikopterom prebačen u bolnicu u Firenci, gde je potvrđeno da se radi o dvostrukom prelomu, ali da mu nisu stradali krvni sudovi ni nervi, a on će tokom popodneva biti operisan i prema prvim prognozama na stazu bi mogao da se vrati tek za dva meseca.

"Miran sam, znam da će uraditi sve što budu mogli", rekao je Rosi italijanskim novinarima pre odlaska u bolnicu.
Beta
Ovogodišnja trka za Veliku nagradu Italija biće prva koju će Rosi zbog povrede morati da propusti u Moto GP šampionatu, tačnije prva od 31. marta 1996. godine kada je u Maleziji debitovao u klasi do 125 kubika.

U poslednjih nekoliko nedelja Rosi je imao velikih problema sa povredom ramena, koju je zadobio tokom motokros treninga, a potvrda da je u pitanju dvostruki prelom potkolenice potpuno je raspršila njegove nade o osvajanju nove titule u kraljevskoj klasi.

Ako bude primoran da dva meseca odsustvuje sa staze Rosi će pored nedeljne trke u Muđelu propustiti i Velike nagrade Britanije, Holandije, Katalonije, Nemačke i Sjedinjene Države, a u šampionat bi mogao da se vrati u Češkoj, gde je trka zakazana za 15. avgust.

U generalnom plasmanu najjače klase trenutno vodi Rosijev timski kolega Horhe Lorenco sa 70 bodova, dok ’Doktor’ ima devet manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: