Grušanović: "Ne žalim ni za čim"

Mijajlo Grušanović, nekada najbolji košarkaš i prvi strelac jugoslovenske lige svojevremeno je rekao ne i Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Izvor: LB

Utorak, 25.05.2010.

04:11

Default images

Grušanović je sredinom devedesetih godina bio superdeka koji je u 36. godini, kao centar šabačke Iva Zorke, dominirao parketima YUBA lige.

Međutim, Mikanu je draže bilo da ostane u svom selu Klenja, kraj Bogatića, da vodi računa o porodičnom imanju, da obrađuje njivu, plasti seno i da igra za malu Iva Zorku.

Želeo je da se posveti sinovima Nemanji (16) i Mladenu (13), njegovim košarkaškim naslednikom. On i danas živi u rodnom Klenju sa suprugom Biljanom.

Rekao sam ženi - ja ću u Šabac tek kad odem u penziju, da i ja vidim malo grada”, objašnjava 48-godišnji Grušanović, koji je sve do jesenas igrao košarku u srpskoligašu u Šapcu.

Daleko sam ja od penzije. Još je rano, želim da osnujem školu košarke, da se posvetim deci, da uživam. Da ne pričam da u mom selu ima još mnogo posla”, ističe Grušanović, koji pored brojnih individualnih titula (MVP, najbolji strelac, prvi skakač YUBA lige) nikada nije obukao dres reprezentacije.

Ipak, Grušanović ne žali zbog toga.

Realno, kome je bio potreban jedan starac. Ja sam na vrhuncu karijere bio od 32. do 36. godine. Ne žalim ni za čim u životu, niti sam ljut zbog nepozivanja u nacionalni tim. Sama činjenica da sam, gotovo juče, batalio košarku, dovoljno govori koliko sam iskreno voleo taj sport. Uživam i danas gledajući utakmice na TV-u. Znate li koliko sam bio srećan kada je Kecman pogodio onu čudesnu trojku u Zagrebu?! On mi je bio saigrač u Beopetrolu”, istakao je Mikan.

Grušanović danas radi na imanju i uspešno vodi seosko domaćinstvo.

Moj radni dan počinje oko 6:30 ujutru. Obrađujem imanje, gajim svinje, stoku. Ne izležavam se. Razvozim decu u školu, na treninge, pomažem mojoj Bilji. Uživam u ulozi oca i supruga, kao i u društvu komšija. U kontaktu sam sa mojim velikim prijateljem i trenerom Milovanom Stepandićem. Mnogo toga smo prošli zajedno, što u Ivi, što u Borcu, Vojvodini, a košarkaške teme su neiscrpne”, priznaje Grušanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: