FA: Novi skandal potresa Englesku

Poslednja u nizu ostavki u Fudbalskoj asocijaciji Engleske najpotresnija je za udruženje do sad, pošto je poziciju napustio Dejvid Trisman.

Izvor: AY

Ponedeljak, 17.05.2010.

13:48

Default images

Lord Trisman je do sada bio na mestu predsednika kandidature Engleske za domaćinstvo Svetskog prvenstva 2018. i nije prvi koji je napustio visoku funckiju u FA poslednjih godina.

Jedna od bivših Trismanov pomoćnica tvrdila je da je imala aferu sa oženjenim lordom, ali je i u tajnosti snimila njihove razgovore od pre dve nedelje, dok je snimke poslala u Mejl on Sandej.

Na snimcima se jasno čuje kako Trisman tvrdi da će protivkandidati za domaćinstvo SP 2018, Španija i Rusija, na predstojećem prvenstvu u Južnoj Africi podmićivati sudije, što je izjava koju čelnici FIFA neće lako zaboraviti do decembra, kada će odlučiti o zemlji-domaćinu.

I dok tim kandidature Engleske za SP 2018. pokušava da povrati poljuljani ugled, ovakve skandalozne okolnosti nisu nepoznanica u eminentnom udruženju.

Izvršni direktor Mark Palios morao je da podnese ostavku 2004 godine, pošto je bio uključen u seks-skandal, čiji je deo bio i tadašnji selektor Sven-Jeren Erikson.

Obojica su imala aferu sa sekretaricom FA Farijom Alam, koja je detalje prenela tabloidima. Dok je Erikson i posle toga nastavio da vrši dužnost selektora, Palios je morao da dâ otkaz, pošto je u medijima izbila tvrdnja da će zvaničnici FA njega zaštiti "o trošku Šveđanina".

Trisman napušta poziciju na Vembliju posle novog problema za FA, koja traži svog petog izvršnog direktora u poslednjih 12 godina, nakon što je Ijan Votmor napustio organizaciju u martu zbog nesuglasica oko nadležnosti.

Brajan Vorvik je prethodno dao otkaz na isto mesto krajem 2008. godine, takođe usled nesuglasica sa Trismanom. Pre Vorvika, otkaze su dali i Adam Krozir 2002. godine, kao i GRejem Keli 1998.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: