Rodžer preko Ferera do Nadala

Prvi teniser sveta Rodžer Federer pobedio je Davida Ferera iz Španije sa 7:5, 3:6, 6:3 u polufinalu turnira iz Masters serije u Madridu.

Izvor: SO

Subota, 15.05.2010.

22:27

Default images

Rival Švajcarcu u reprizi prošlogodišnjeg finala biće Rafael Nadal, a njih dvojica se posle tog okršaja više nisu sastajali.

Biće to 21. međusobni okršaj Federera i Nadala, a Španac trenutno vodi sa 13-7. Rodžer će se boriti za 17. titula na turnirima iz Masters serije, a Rafael za 18. trofej. Nadal je u polufinalu pobedio Nikolasa Almagra sa 2-1, po setovima 4:6, 6:2, 6:2.

Čini se da je Federer konačno pronašao pravu formu i na šljaci jer je u duelu sa Fererom u nekim intervalima igrao kao u najboljim danima – raznovrsno, a efektno. Bio je i agresivniji, što se i očekivalo, pošto je imao 38 direktnih poena i neiznuđeu grešku više, dok je Fererov odnos bio 21/28.

U prvom setu Rodžer je bio vidno bolji, ali je borbeni Ferer nalazio načina da se izvuče, pošto je u prvom setu spasao čak pet brejk lopti, uglavnom hrabrom, agresivnom igrom na brejk loptama.

Ipak, pritisak u finišu seta nije izdržao, Federer je realizovao prvu od dve brejk lopte i poveo u setovima.

Španac se nije predavao i već u ranoj fazi drugog seta napravio je brejk. Ferer je potom servirao bolje nego uobičajeno, nije dozvolio Federeru nijednu brejk loptu i tako je izjednačio. Bio je to tek drugi osvojeni set Ferera u desetom okršaju protiv Švajcarca.

Ključni brejk u trećem setu Federer je napravio u osmom gemu, a potom je bez problema sačuvao svoj servis-gem i nastavio pohod ka odbrani titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: