Blekpul na korak od Premijer lige

Fudbaleri Blekupula izborili su plasman u finale plej ofa za plasman u Premijer ligu pobedom u dvomeču nad Notingem Forestu.

Izvor: JT

Utorak, 11.05.2010.

23:42

Default images

U revanš meču Blekpul je slavio sa 4:3, dok je trostruki strelac bio Di Džej Kembel. Blekpul sada samo jedna pobeda deli od plasmana u najjaču ligu Engleske, u kojoj je poslednji put igrao 1971. godine. U prvom meču Blekpul je slavio sa 2:1 i plasmanom u finale je napravio senzaciju jer su ga pred početak ove sezone mnogi smatrali za kandidata za ispadanje iz Čempionšipa.

Notingem je poveo preko Roberta Ernšoa u sedmom minutu, dok je Kembel iznednačio u 11. minutu drugog poluvremena. Ernšo je ponovo vratio prednost svom timu deset minuta kasnije, ali je je ubrzo Stiven Dobi poravnao rezultat. Kembel je zatim dva puta zatresao mrežu domaćina i het trik je kompletirao u 79. minuta, dok je utešni gol za Notingem postigao Dele Adebola.

Blekpulu je to bila četvrta pobeda ove sezone nad Notingemom, kome je to bio prvi poraz na svom terenu posle 20 utakmica, na kojem ujedno do tada nisu primili gol 12 sati.

U drugom polufinalu plej ofa u sredu igraju Kardif i Lester, u kojem Kardif posle prvog meča vodi sa 1:0. Finale plej ofa se igra 22. maja na stadionu „Vembli“ u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: