Finiks na 3-0, Kavsi vratili brejk

U noći između petka i subote u NBA ligi odigrana su dva meča polufinala konferencija, a pobede su zabeležili Finiks i Klivlend.

Izvor: B92

Subota, 08.05.2010.

08:52

Default images

Košarkaši Finiksa pobedili su San Antonio u gostima rezultatom 110:96, i tako poveli sa 3-0 u seriji. Najzaslužniji za pobedu Finiksa bio je Slovenac Goran Dragič sa 26 poena, dok je u domaćem sastavu Manu Đinobili ubacio poen više. U istočnoj konferenciji Klivlend je slavio u Bostonu protiv Seltiksa sa ubedljivih 124:95, vratio brejk, i poveo sa 2-1 u seriji.

MVP lige Lebron Džejms ubacio je u prvoj četvrtini 21 poen, a na kraju je imao 38 poena, osam skokova i sedam asistencija. Sa druge strane najbolji je bio Radžon Rondo sa 18 poena, pet skokova i osam asistencija.

Finiks se nalazi na samo korak od plasmana u finale konferencije. Sansi su meč rešili u poslednjih 12 minuta kada su predvođeni fenomenalnim rezervnim plejmejkerom Goranom Dragičem dobili četvrtinu sa 39:24.

Slovenac je 23 od svojih 26 poena postigao u tom periodu šutirajući fantastičnih 9-11 (4-4 trojke). “On je moje tajno ružje. Međutim, ne znam odakle je izvukao ovakvu partiju u poslednjoj četvrtini”, rekao je trener Finiksa Alvin Džentri nakon meča.



Za razliku od meča u San Antoniju, u Bostonu je utakmica prelomljena već u prvoj četvrtini. Fantastični Lebron Džejms ubacio je u tom periodu 21 poen, i doneo svom timu 19 poena prednosti – 36:17. U nastavku utakmice viđena je izjednačena igra, pa je Klivlend na kraju uspeo da vrati brejk i povede sa 2-1.



Četvrti meč igra se već u pobedeljak, takođe u San Antoniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: