Vujošević: "Sezona za pamćenje"

Trener Partizana Duško Vujošević bio je ponosan na svoje košarkaše i posle poraza od Olimpijakosa u polufinalu završnog turnira Evrolige u Parizu.

Izvor: B92, Beta

Subota, 08.05.2010.

00:43

Default images

"Jako sam ponosan na svoje igrače, koji su imali sezonu za pamćenje i poštovanje. Takva je bila i ova utakmica. Svih 45 minuta su pružali svoj maksimum, niko se nije štedeo da napravi faul Olimpijakos je odigrao izvanrednu utakmicu. Iza nas je veoma dobra i uspešna sezona, neke utakmice smo srećno dobili. Kako smo to prihvatili, tako moramo da podnesemo i ovakav poraz".

Partizan je izgubio posle produžetka. U regularnom delu je vodio dva poena razlike na dve sekunde pre kraja, ali je Olimpijakos izborio produžetak tako što je Džoš Čildres uhvatio loptu koja je promašila obruč i zakucao je u koš.

"Čestitam Olimpijakosu, ipak se pokazalo da imaju više iskustva. Našim igračima takvo iskustvo nedostaje, a ova utakmica je, između ostalog, i prilika da se ono stekne. Hoću da naglasim da sam ponosan na svoje igrače, imaju fantastičan karakter i cele sezone su bili u funkciji tima".
"Moramo da se oporavimo za utakmicu za treće mesto (protiv CSKA). To neće biti lako posle ovakvog poraza, u kome vam tako velika stvar izmakne na takav način. Moramo da nađemo snage da taj meč odigramo na svoj način. Veliki sportisti moraju da znaju da gube bolje od drugih. Sutra je novi dan. Život ide dalje", zaključio je Vujošević.

Trener Olimpijakosa Panajotis Janakis bio je oduševljen utakmicom.

"Ovo veče je bilo čudesno, utakmica je bila čudesna. Ovo je bio čudesni primer košarkaške igre. Partizan je pokazao mnogo strasti. Naravno, nismo bežali od uloge favorita, znali smo da smo morali da igramo jako dobro protiv tima koji ima takvu strast", rekao je Janakis.
"Gledaoci su imali sreće jer su gledali ovakvu utakmicu. Moja ekipa je bila motivisana da pobedi. Znao sam da će meč biti ovakav i zato sam savetovao svojim igračima da prave što manje grešaka, da ih protivnici ne bi koristili".

Marić: "Imali smo ih u šaci"

"Igrali smo dobro, imali smo ih u šaci i velika je šteta što nismo pobedili. Dali smo sve od sebe, ali nismo imali sreće da na postavljenu zonu u tom napadu sprečimo njihove skokove. To je na kraju puno koštalo," rekao je posle utakmice najkorisniji igrach polufinala i MVP Evrolige Aleksandar Marić, "Ne smeš sebi to da dozvoliš ako misliš da dobiješ ovako važnu utakmicu... Ali više nema nazad."

Centar Partizana rekao je i da su, prema njegovom mišljenju, oba tima odigrala "mušku utakmicu" i nazvao atmosferu "veličanstvenom".

Bo Mekejleb bio je razočaran posle poraza.

"Mnogo je teško. Izgubili smo utakmicu koju je trebalo da dobijemo u regularnom toku, posle toga nismo dovršili posao u produžetku. Pokazali smo kakav smo tim, ali ne možemo da budemo zadovoljni. Pokušaćemo da osvojimo treće mesto za ljude koji su došli u Pariz da nas podrže", kazao je MekKejleb.

Partizan će u nedelju igrati sa moskovskim CSKA za treće mesto u ovogodišnjem ciklusu takmičenja njboljih evropskih timova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: