Rajković: "Više titula od Tventea"

Fudbaler Tventea i reprezentativac Srbije Slobodan Rajković rekao je da je tajna novog holandskog šampiona u „kolektivu i sjajnoj atmosferi“.

Izvor: NK

Utorak, 04.05.2010.

17:39

Default images

Tvente je proteklog vikenda osvojio titulu šampiona Holandije, prvu u istoriji kluba. I pored povreda koje su ga mučile, na poslednjoj, istorijskoj utakmici u Bredi (0:2) vrednoj titule, Rajković je bio svih 90 minuta na terenu.

„Nije bilo jednostavno, jer je uvek teže braniti nego juriti. Zato je i kod mene postojala mala tenzija, mada sam ja od onih koji vole da igraju pod pritiskom. I, hajde da se pohvalim, dobro sam odigrao. Poslednjih 30 kilometara smo se vozili oko tri i po sata. Već na autoputu su nas čekali navijači, bila je ludnica, jedva smo glavu spasili. Zaista je bilo predivno, uostalom, ovo je prva titula Tventea i trebalo je to proslaviti“, rekao je Rajković.

Mladi reprezentativac Srbije vratio se na teren posle jednogodišnje suspenzije zbog pljuvanja sudije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Kao 16-godišnjak 2005. godine potpisao je ugovor sa Čelsijem vredan 5,2 miliona evra, što je svetski rekrod za igrače njegovih godina. Prema ugovoru, Rajković je igrao za OFK Beograd do sezone 2007/2008, a zatim prelazi u Čelsi.

Titula sa Tventeom mu je već druga u Holandiji s obzirom da je do trofeja došao i dok je bio član PSV Ajndhovena.

„Eto, i to se događa, mojoj radosti nema kraja, pa ja imam više titula nego Tvente. Ne mogu da se odlučim koja titula mi je draža, a evo i zašto. Sa PSV Ajndhovenom sam ja osvojio svoju prvu šampionsku krunu, a ova druga ima, možda, i veću specifičnu težinu, jer Tvente nije holandski velikan, a i prvi put u istoriji je najbolji u zemlji lala“, rekao je Rajković.

21-godišnji fudbaler još uvek je igrač Čelsija.

„Ugovor me još uvek veže za ekipu iz Londona, koja će, verujem, završiti prvenstvo na prvom mestu. Dakle, Čelsi je taj koji diktira šta ću dalje, naravno, pitamo se i moj menadžer i ja, ali, sada je vreme slavlja, time ćemo se pozabaviti kada se završi takmičenje u Premijer ligi. Uvek sam bio ambiciozan i stremio nekim višim ciljevima. I pitam i ja vas ko to ne bi voleo da igra za Čelsi. Rekoh, nikada se ne zadovoljavam postignutim, pa je onda normalno što bih voleo da najzad zaigram za klub s kojim sam potpisao prvi inostrani ugovor. Mislim da bih mogao i u tom moru fenomenalnih internacionalaca da nađem svoje mesto pod engleskim šturim suncem“, kaže Rajković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: