Lipi: Srećan sam što nismo favoriti

Selektor italijanske reprezentacije Marčelo Lipi izjavio je da je srećan što većina analitičara ne očekuje da će njegova ekipa ponovo osvojiti SP.

Izvor: AY

Utorak, 04.05.2010.

16:29

Default images

"Italija nikada nije favorit na svetskom prvenstvu, ali pogledajte našu istoriju. Mi smo pobedili četiri puta i izgubili jednom od Brazila na penale. Da smo ih tada pobedili, sada bismo mi imali pet trofeja, a oni četiri. Svi uvek izdvajaju druge timove kao favorite, ali mi uvek odigramo dobro i mislim da će to biti slučaj i sa ovim timom", rekao je Lipi.

Lipi je dodao da su favoriti pre turnira Brazil, Engleska i Španija, ali da je uveren da će njegova reprezentacija biti dostojan protivnik svakom timu.

Poznati italijanski stručnjak je predvodio Italiju kada su osvojili titulu u Nemačkoj 2006, savladavši u finalu Francusku. Potom je napustio selektorsko mesto, ali se vratio pošto su "azuri" poraženi od Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 2008.

Lipi i dalje propagira iste zvezde tima koje su igrale i 2006, tako da su u timu i dalje Đanluiđi Bufon, Đanluka Zambrota, Đenaro Gatuzo i Fabio Kanavaro.

"Mnogi tvrde da ne pomaže prisećati se stare slave, ali mislim da nema ništa loše da se oslonimo na te uspehe i želju koju smo imali pre četiri godine. Tim je i dalje savršeno motivisan", zaključio je Lipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: