Partizan domaćin sastanka ECA

Fudbalski klub Partizan u ponedeljak 10. maja biće domaćin regionalnog sastanka Asocijacije evropskih klubova, potvrđeno je iz UEFA.

Izvor: B92, partizan.rs

Utorak, 04.05.2010.

16:25

Default images

Asocijacija evropskih klubova (ECA) je telo pri UEFA koje je formirano u januaru 2008. godine kao zamena za G14 grupu i Forum evropskih klubova koji su prestali sa radom, a u članstvu trenutno ima 144 evropska kluba. Predsedavajući je bivši as „pancera“ Karl Hajnc Rumenige. Cilj asocijacije je da članove predstavlja na najbolji mogući način, kao i da štiti njihova prava pred UEFA.

Ovaj regionalni sastanak ECA u organizaciji Partizana, predstavlja najozbiljnije okupljanje klubova iz regiona do sada. Na stadionu Partizana će se pod jednim krovom naći predstavnici klubova iz Srbije, Bosne i Hercegodine, Bugarske, Češke, Mađarske, Litvanije, Moldavije, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske i Slovačke.

Za istim stolom će se naći predstavnici velike četvorke nekadašnje države, Partizana, Crvene zvezde, Hajduka i Dinama, i to po prvi put na ovim prostorima od raspada bivše Jugoslavije.

S obzirom da će u subotu, dva dana pre sastanka, biti odigran ‘večiti’ derbi, većina predstavnika klubova članica ECA biće gosti Partizana na meču koji bi mogao da odluči titulu prvaka Srbije.

Privilegiju da bude domaćin predstavnicima klubova ispred Partizana pripala je portparolu kluba Marku Vjetroviću, koji je i član radne grupe za takmičenje pri ECA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: