Mesi stiže Ronaldov rekord?

Prvotimac Barselone Leonel Mesi na dobrom je putu da stigne rekord za najviše postignutih golova u jednoj sezoni u Primeri, koji je postavio Ronaldo 1997.

Izvor: AY

Utorak, 04.05.2010.

12:47

Default images

U poslednjoj sezoni Primere u kojoj su učestvovala 22 tima (sada ih je 20), Brazilac je na 37 mečeva postigao čak 34 gola, osvojivši usput i Zlatnu kopačku za najboljeg strelca Evrope. Nagađanja su da je Ronado mogao da postigne i više golova da nije morao da se pridruži selekciji Brazila na pripremama za Kopa Ameriku. Mesi je do sad dao 29 golova na 32 utakmice.

Ipak, Argentinac će imati šansu da postiže pogotke i na preostala tri meča u Primeri, a potrebno mu je ukupno pet golova da izjednači Ronaldov rekord. Ukoliko se samo još jednom upiše u strelce, izjednačiće se sa Samjuelom Etoom, Romariom i Marijanom Martinom na listi odabranih koji su dali 30 golova u jednoj sezoni.

Ako Mesi uspe da izjednači Ronaldov rekord, onda će izjednačiti i Brazilčev ukupni evropski učinak od 47 golova u svim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: