Đoković: "Izuzetno sam motivisan"

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da je izuzetno motivisan da odbrani titulu na drugom ATP turniru "Srbija Open", koji se održava u Beogradu do 9. maja.

Izvor: AY

Ponedeljak, 03.05.2010.

16:31

Default images

"Ovaj turnir mi puno znači, jer igram u svojoj zemlji i rodnom gradu ", istakao je Đoković, koji će u prvom kolu biti slobodan, tako da će na teren verovatno izaći u sredu. Drugi teniser sveta naglasio je da je "svestan uloge favorita" na turniru, na kojem su drugi i treći nosilac, Amerikanci Džon Izner i Sem Kveri, rangirani na 22. i 23. mestu ATP liste.

"Uvek pružam maksimum i nisam od igrača koji mogu da izađu na teren i izgube, iako su favoriti. Znam da se mnogi najbolji teniseri taktički opredeljuju da se čuvaju za Masters turnire i Gren Slemove, ali ja sam tip koji ulazi u svaki meč stoprocentno i ne mogu da bilo kada na terenu namerno dajem samo 50 odsto svojih mogućnosti", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u SRC "Milan Gale Muškatirović".

Prvi reket Srbije pozvao je beogradsku publiku da u što većem broju dodje na Dorćol i podrži naše igrače.

"Priželjkujem pun stadion, ne samo na mojim mečevima, već i na duelima u kojima igraju ostali naši igrači", rekao je Đoković, koji se potom malo i našalio: "Imamo celodnevni program! Kada se uveče završe mečevi, kreće živa muzika i zabava".

Najuspešniji srpski teniser svih vremena poručio je da "Srbija Open" treba da prikaže Beograd i Srbiju u najlepšem svetlu.

"Ovaj turnir me ispunjava ponosom, jer pokazuje svetu najlepše lice Srbije", rekao je drugi teniser sveta.

Prvi nosilac "Srbija Opena" izrazio je nadu da će u skoroj budućnosti "Srbija Open" privući imena iz vrha svetskog tenisa.

"Problem sa turnirom je to što smešten između dva mastersa, i igra se u nedelji kada se igrači iz Top 20 uglavnom odmaraju. Možda postoje i drugi načini da ih privučemo, ali za to nam treba daleko veći budžet i više godina organizacije. Naš cilj je da u narednih nekoliko godina podignemo turnir na nivo ATP 500, i sada ćemo najviše raditi na tome ", objasnio je Đoković. 


On je napomenuo da "Srbija Open" ima licencu za održavanje takmičenja u narednih deset godina.

Pored Đokovića, na Srbija Openu učestvovaće još petorica srpskih tenisera - Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Filip Krajinović, Dušan Lajević i Marko Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: