Bjekoviću smetaju stranci

U Humskoj 1 se spremaju da od leta uvedu novi kriterijum za igranje u prvom timu Partizana, ne kvalitet fudbalera, nego kvantitet ljubavi prema klubu.

Izvor: AK

Ponedeljak, 19.04.2010.

21:08

Default images

Na toj skali najviše poena donosi staž u omladinskoj školi u „Zemunelu“ i nacionalna pripadnost. Doprinos na terenu i kvalitet igrača slabije su rangirani. Bivši direktor Partizana Nenad Bjeković je pre nekoliko dana glasno izgovorio ono što misli 80 odsto zaposlenih u klubu, od dna do vrha - da su igrači iz inostranstva još malo pa nepoželjni u taboru prvaka!

"Potrebno je da se Partizan vrati partizanovcima, da u prvom timu budu deca ponikla u našoj školi. Tek kada na terenu bude između 60 i 70 odsto igrača stasalih u „Zemunelu“, možemo da se nadamo ozdravljenju fudbala. Ovako, svake sedmice gledamo „legiju stranaca“ u 'crno-belom'. Ne znam kako to da nazovem, tražim reči, ali ne znam šta nas je snašlo" - rekao je pre nekoliko dana Nenad Bjeković, nekadašnji sportski direktor Partizana.

Interesantno je što su u Humskoj postali nepoželjni stranci koje je dovelo prethodno rukovodstvo, igrači koji su najzaslužniji što se „parni valjak“ pretvorio u tim sa osvojene dve uzastopne duple krune. Isti oni koji su tradiciju večitih derbija za ove tri sezone okrenuli naglavačke. Moreira, Dijara i Kleo odlučili su poslednja tri derbija sa Crvenom zvezdom, doneli dve pobede i izborili remi.
partizan.rs
Trio Moreira - Dijara - Žuka bio je trn u oku mnogima od prvog dana kada su došli, ne samo u Partizanu. Razni pregaženi i „vekovima“ nezaposleni stručnjaci sa raznih strana su ih omalovažavali na sve načine. Dok su oni igrali, igrao je i „parni valjak“.
Od zimus, kada je dvojici koja su ostala u klubu predočeno da neće biti u prvom planu, ukočila se cela ekipa.

Na kraju krajeva, za svakog pravog „grobara“ uopšte nema dileme da li je bilo mnogo lepše bez stranaca. Još se pamti onaj „legendarni“ prelazni rok u Humskoj 1 kada su stigla „fantastična pojačanja“ koja su dovela Partizan do „zvezdanih visina“ (četvrtog mesta na polusezoni!): Nikolov, Lazić, Jahić, Stojkov, Markovski, Vukelja.

Pređenja radi, čista koincidencija, nekako istovremeno Duško Vujošević, najbolji košarkaški trener Evrope za prošlu godinu, čijim rezultatima se klanja ceo kontinent, na sličnu temu je izjavio sasvim suprotno.

"Nema veze gde smo rođeni. Bez obzira na to što je Veseli iz Češke, Mekejleb iz Amerike, a Marić iz Australije, svi u Partizanu su domaći igrači. Nema tu srpskih i stranih košarkaša. Mi znamo samo za Partizanove igrače. Svi imaju ista prava i odgovornosti!"

Ko je u pravu možda najbolje pokazuju rezultati klubova u Evropi, fudbaleri su eliminisani od Kiprana u kvalifikacijama, dok košarkaši prvi put posle 12 godina igraju na fajnal foru. Marić je MVP regularnog dela sezone Evrolige, dok je Lorens Roberts jedan od najboljih skakača na kontinentu. Četiri igrača Partizana, ni jedan domaći, izabrana su od strane posetilaca sajta euroleague.net u najbolju petorku takmičenja.

FK Partizan u današnjem sastavu ima četvoricu stranaca: Portugalca Moreiru, Senegalca Dijaru i Brazilce Klea i Vašingtona. To je opet manje nego što ih je imao, recimo, u sezoni 2004/2005, kada su za 'crno-bele' nastupali Kamerunac Boja, Nigerijci Odita i Emeghara, Kipranin Asprogenis, Korejac Kim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: