Odložena Velika nagrada Japana

Trka za Veliku nagradu Japana koja je u okviru Moto GP šampionata trebalo da bude vožena na stazi “Tvin Ring Motegi“ je odložena.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Nedelja, 18.04.2010.

23:55

Default images

Zvaničnici staze u Motegiju su potvrdili da je trka odložena zbog oblaka vulkanskog pepela iznad Evrope, kao i da će detalji o novom terminu biti poznati početkom naredne nedelje. Vladajuće telo šampionata Svetska motociklistička federacija (FIM) bi trebalo u ponedeljak da objavi zvanično saopštenje.

Prema prvim informacijama japanska runda šampionata bi mogla da bude pomerena za 3. oktobar i tako bi bila 14. trka po redu ove sezone, i bila bi na programu pre Velikih nagrada Malezije i Australije.

Zbog odlaganja trke u Japanu šampionat će se nastaviti 2. maja trkom za Veliku nagradu Španije na stazi „Heres“. Ovogodišnji šampionat u kraljevskoj klasi je startovao pre nedelju dana pod reflektorima u Kataru trijumfom Valentina Rosija.

Iako je većina stvari timova odmah po završetku trke u Kataru prebačena u Japan, zbog oblaka vulkanskog pepela sa Islanda zatvoren je vazdušni prostor iznad većeg cela severne i centralne Evrope, tako da ne postoji mogućnost da članovi timova i vozače na vreme stignu u Japan.

Pored Moto GP šampionata veliki problemi su zadesili i timove u Formuli 1, od kojih je većina smeštena u Britaniji, kao i novinare koji ne znaju kako će se vratiti u Evropu iz Šangaja, gde je vožena trka za Veliku nagradu Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: