Preminuo košarkaš Novog Sada

Košarkaš Novog Sada Nenad Grozdanić preminuo je u utorak, posle više od mesec dana provedenih u komi zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2010.

15:51

Default images

Grozdanić je od trenutka nesreće, koja se desila 7. marta kod Lapova, bio životno ugrožen, sa teškim povredama glave, tačnije nagnječenjem mozga, prelomom baze lobanje i kostiju lica, i bio je priključen na aparate za disanje. Preminuo je u ranim jutarnjim časovima u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Nemamo reči da izrazimo žalost i tugu jer smo izgubili najvažniju utakmicu u kojoj se naš Nenad 37 dana borio za život”, kaže se u saopštenju Novog Sada.

Komemorativni skup povodom Grozdanićeve smrti održaće se u sredu u amfiteatru Spensa od 10 časova, a sahrana mladog košarkaša Novog Sada će biti istog dana u 16 časova na groblju u Sremskoj Mitrovici.

U nesreći su pored Grozdanića i trenera novosadskog kluba Nemanje Danilovića, koji je prebačen na dalje lečenje u Novi Sad, povređena još šestorica igrača. Nesreća se dogodila na autoputu Beograd – Niš, kada je kombi kojim su se igrači Novog Sada vraćali sa utakmice u Kruševcu, najverovatnije zbog neprilagođene brzine, naleteo na prikolicu kamiona u pokretu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: