Bundesliga: Podela bodova u Kelnu

U prvom meču 27. kola nemačke Bundeslige fudbaleri Kelna igrali su nerešeno protiv Borusije iz Menhengladbaha 1:1.

Izvor: B92

Petak, 19.03.2010.

23:14

Default images

Gosti su prvi poveli u 55. minutu golom Marka Reusa, posle asistencije Huana Aranga. Bod Kelnu donosi Maniče u 79. minutu. Njemu je prethodno asistirao veoma zapaženi Zoran Tošić. Posle ovog remija gosti su ostali na 12. mestu na tabeli, dok je Keln 13, ali Bohum, koji ima meč manje, sada ima priliku da pretekne 'jarčeve'. Tošić je odigrao svih 90 minuta protiv Borusije iz Menhengladbaha.

Na tabeli vodi Bajern iz Minhena sa 56 bodova, drugi je Šalke sa 54, dok je treći Bajer iz Leverkuzena, koji je sakupio 53 boda.

Trećeplasirane 'farmaceute' već u subotu očekuje veliki derbi sa Borusijom iz Dortmunda. Bajer iz Leverkuzena nedavno je, posle prvog poraza u prvenstvu, pao na treće mesto na tabeli, ali je već u prošlom kolu lako savladao Hamburg (4:2) i najavio novu pobedničku seriju. Trener Bajera Jup Hajnkes ističe da do kraja prvenstva ne sme biti opuštanja.

"Pred nama je osam finalnih mečeva. Očekujem da igrači daju i više od svog maksimuma. Imamo sjajnu priliku da ostvarimo nešto o čemu nismo ni sanjali pre početka sezone“, rekao je Hajnkes.

Sa druge strane, Borusija iz Dortmunda bi eventualnom pobedom imala priliku da smanji zaostatak u odnosu na ’farmaceute’ na samo pet bodova, posle čega bi stekli realne šanse da se uključe u borbu za mesto koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona.

"Mislim da takvo razmišljanje nije dobro pošto skreće pažnju sa mnogo bitnijih stvari. Igrači moraju da se koncentrišu na svaki meč koji dolazi, a ne da brinu o narednoj sezoni'', ocenio je trener Borusije Jurgen Klop.

Trener Klop očekuje da će 80.000 navijača na stadionu ’Vestfalen’ napraviti sjajnu atmosferu, koja će ispirisati njegove igrače.

"Igramo kod kuće i glavni zadatak za naše navijače je da se to oseti od prvog minuta meča. Tada će sve biti mnogo lakše“, dodao je on.
FoNet
Ajntraht, takođe, u subotu igra protiv lidera Bundeslige minhenskog Bajerna. Domaći se nalaze u serijii od tri vezana poraza, zbog čega su ispali iz trke za plasman u Evropu, a sada ih ogekuje i težak duel sa Bavarcima. Međutim, trener Ajntrahta Mihael Skibe veruje da je upravo takav meč potreban njegovim igračima kako bi se trgli.

"Istina je da Bajern igra fenomenalno u poslednja četiri meča, ali ukoliko mi dobro otvorimo meč, ubeđen sam da je sve moguće. U našem prvom međusobnom duelu nismo imali sreće. Ako u subotu ponovimo istu igru verujem da ni pobeda neće izostati“, optimista je Skibe.

Ipak, Skibe priznaje da će biti veoma teško zaustaviti Arjena Robena i Frenka Riberija.

"Ukoliko budu igrali kao što znaju, punim potencijalom, pred nama je nemoguća misija. Njih dvojica su veoma opasna kombinacija, ali, bez obzira na to, trudićemo se da budem o konkurentni“, istakao je on.

Bajern se plasirao u četvrtfinale Lige šampiona gde ga očekuje duel sa engleskim Mančester Junajtedom, ali trener Luj Van Gal ističe da prioritet kluba ostaje Bundesliga.

"Sve je to lepo, ali mi prvo moramo da odbranimo našu lidersku poziciju u Bundesligi i osvojimo titulu, a pobeda protiv Frankfurta je prva stanica na tom putu“, ocenio je Van Gal.

Holanđanin je saopštio i da se u tim vraćaju Bastijan Švajnštajger i Halil Altintop, dok je nastup Riberija još uvek neizvestan zbog povrede članka.

Bundesliga, 27. kolo:

Petak:
Keln – Borusija Menhengladbah 1:1
Maniče 79 - Reus 55

Subota:
Ajntraht – Bajern
Nirnberg – Hofenhajm

Frajburg – Majnc
Štutgart – Hanover
Verder – Bohum
Borusija Dortmund – Bajer


Nedelja:
Hamburg – Šalke
Volfsburg- Herta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: