Janković - Voznijacki u finalu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković igraće u finalu turnira u Indijan Velsu, sa Karolinom Voznijacki.

Izvor: B92

Petak, 19.03.2010.

21:41

Default images

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković igraće u finalu turnira u Indijan Velsu sa Karolinom Vozniajcki. Dankinja je u drugom polufinalu, u subotu u ranim jutarnjim časovima, pobedila Poljakinju Agnješku Radvansku sa 6:2, 6:3.

Veliko finale igra se u nedelju od 20 časova po našem vremenu. Biće to 23.finale za JJ, do sada je imala 11 pobeda i 11 poraza u finalima. Protiv Karoline Voznijacki ima 3 pobede u dosadašnja tri meča. Interesantan je podatak, da do sada nisu odigrale meč na "malom" turrniru. Jelena je pobeđivala 2008 godine na Vimbldonu i US Openu (po 2:1 u oba meča), a onda su 2009.godine odigrale i duel u završnom turniru sezone. Jelena je pobedila 6:2,6:2.

Podsetimo, Jelena je finale izborila pobedom nad Samantom Stosur 6:2, 6:4. Jankovićeva je do svog prvog ovogodišnjeg finala stigla posle jednog sata i 28 minuta igre. Jelena je tako zabeležila i treći trijumf u duelima sa Australijankom i zadržala maksimalan učinak. JJ će u finalu Indijan Velsa igrati protiv Dankinje Karolina Voznijacki.

Samanta Stosur odlučno ulazi u meč i ekspresno uzima prvi gem. Australijanku je u tim trenucima odlično služio servis, pa je Jelena uvodne gemove provela u defanzivi. Međutim, već u trećem gemu JJ dolazi do prve brejk prilike, ali Stosurova uspeva da se odbrani zahvaljujući odličnom prvom servisu.

Uporna Srpkinja, ipak, uspeva da oduzme servis svojoj protivnici u petom gemu, kada koristi tek petu brejk loptu za prednosti od 3:2.

Australijanka nakon toga sve više greši, što Jelena koristi i prvo osvaja gem u kome je servirala, a potom pravi i drugi brejk u prvom setu za ubedljivo vođstvo od 5:2 u gemovima. Veliki pad u igri Samante Stosur omogućio je Jeleni da osvoji, čak, pet vezanih gemova i povede sa 1:0 u setovima.

Stosurova, koje je tokom meča imala problema sa vratom, već u prvom gemu nastavka dozvoljava svojoj protivnici novi brejk i tada se činilo da je Jelena jednom nogom već u finalu. Međutim, Australijanka već u narednom gemu uzvraća istom merom, koristi svoju prvu brejk loptu u meču i stiže do izjednačenja.

Međutim, raspoložena Jelena Janković, slično kao i u prvom setu, u pretom gemu ponovo oduzima servi protivnici, a odmah potom stiže do i vođstva od 4:2. Do kraja drugog seta Jelena je rutinski čuvala svoj servis i mirno privela meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: