NLB: Široki uvertira za Makabi

Srpski i regionalni šampion Partizan u subotu u 'Pioniru' dočekuje Široki Brijeg u meču poslednjeg, 26. kola regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Petak, 19.03.2010.

17:50

Default images

Partizanu će ovaj meč biti peti u samo deset dana. 'Crno-beli' su odavno obezbedili učešće na fajnal foru, a porazom od Cedevite šanse da budu prvi na kraju regionalnog dela takmičenja sveli su na minimum. Tako će ovaj meč verovatno biti samo uvertira pred prvi duel u plejofu Evrolige protiv Makabija u utorak.

Partizan je apsolutni favorit, ali Široki će sigurno pokušati da napravi iznenađenje i iskoristi činjenicu da rival igra peti meč za deset dana. Gosti nemaju šta da izgube, meč nema preveliki rezultatski značaj, ali samo igranje protiv šampiona u 'Pioniru' je veliki motiv za sve ekipe.

„Znali smo za poraz Cibone u Kragujevcu i da je utakmica protiv Cedevite mogla da nam donose prvo mesto. Ali, za tako važan meč nismo odgovorili shodno važnosti. Jednostavno, nismo bili na željenom nivou. Odigrali smo zaista dosta utakmica ove nedelje, pa su i oscilacije bile očekivane. Moramo i da izvučemo pouke iz nekih mečeva kako bi nastavili sa pravim pripremama za nastavak sezone“, rekao je Petar Božić, kapiten Partizana.

Široki se nalazi u odličnoj formi, u poslednjih šest kola pet puta je pobedio što je više nego dovoljna opomena. Najveća opasnost preti od Čestera Mejsona koji igra na izuzetno visokom nivou i predstavlja motor tima.

„S obzirom na ritam utakmica u poslednjih nedelju dana, nismo imali mnogo vremena da se odmorimo i pripremimo za poslednji meč u NLB ligi. Za nas je svaka utakmica bitna, zato moramo da budemo maksimalno koncentrisani protiv Širokog. Ispalo je da nam zbog tog izuzetno gustog rasporeda poslednja utakmica u ligi predstavlja svojevrsnu pripremu i uvertiru za meč protiv Makabija. Iskreno, željni smo dobre košarke, nadam se da ćemo to pokazati u Pioniru“.

Meč između Partizana i Širokog Brijega u 'Pioniru' igra se u subotu od 18 časova. Cena karata za tribine iznosiće 100 dinara, a za parter 200 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: