NLB: Zvezda za čast, Bosna za spas

Košarkaši Crvene zvezde će poslednji meč u svojoj najlošijoj sezoni u NLB ligi odigrati u Sarajevu protiv Bosne.

Izvor: B92

Petak, 19.03.2010.

17:43

Default images

'Crveno-beli' su izgubili sve šanse da zauzmu sedmo mesto koje sledeće sezone vodi u Evrokup, pa će meč protiv 'studenata' biti samo prilika da se očajna sezona okonča pobedom. S druge strane, Bosna se bori za opstanak u regionalnom takmičenju. Da bi izbegli poslednje mesto i eliminaciju Sarajlijama treba pobeda ili poraz Heliosa koji na svom parketu dočekuje Radnički.

Problemi sa povredama, odsustvo Videnova i Tejlora, dodatno otežavaju posao Zvezdi. Ipak, momcima sa Malog Kalemegdana ne manjka optimizma, iako su svesni da ih čeka silno motivisan rival koji traži slamku spasa za izbegavanje poslednjeg mesta.

„Od kada sam preuzeo ekipu, pre dva i po meseca, praktično smo ostali bez trojice igrača. Sada pokušavamo da napravimo hemiju i nove igrače ubacimo u rotaciju. Na gostovanju Bosni, kao i u domaćem šampionatu veću minutažu dobiće Nedović i Radosavljević, kao i tandem Rondović – Milošević. Zbog njihovog uklapanja imamo određene probleme i padove tokom igre. Imamo i Elmedina Kikanovića koji ima ogromnu želju da se vrati na kolosek u kome treba da bude, u tome ću ga maksimalno podržati“, istakao je trener Zvezde Aleksandar Trifunović.

Pored loše forme i brojnih povreda, ove sezone Zvezda nije imala sreće ni sa loptom. Mnogi mečevi su izgubljeni u samoj završnici.

„Maleri nas prate sve vreme, nadam se da će nam se makar na kraju sreća osmehnuti. Imali smo i mnogo problema sa povredama, veoma mali broj utakmica smo bili u najjačem sastavu. Tako je od samog početka kada smo van stroja bili Dragićević, Bjelica i ja. Sve je to moralo da ostavi trag“, istakao je Marko Kešelj.

Bosni je ovaj meč biti ili ne biti.
sportsport.ba
„Čeka nas kvalitetan protivnik koji kod kuće igra na veoma visokom nivou i sa velikom potrošnjom energije. Pored činjenice da im je pobeda preko potrebna, uvek su posebno motivisani protiv Zvezde. Odbrana mora da bude naše najjače oružje. Za pobedu je neophodno da igramo na gornjoj granici“, rekao je Kešelj.

Šta god da se desi protiv Crvene zvezde preživet ćemo, poručio je Dejan Parežanin, trener Bosne ASA BHT. Priče o rasulu u Zvezdi, nedostatku motiva, odlasku košarkaša, u taboru sarajevske ekipe ne doživljavaju ozbiljno.

“Svakom profesionalcu je cilj pobeda, bez obzira da li je reč o trening ili ligaškoj utakmici. U timu ponovo neće biti Seida Hajrića koji je još uvek na poštedi i koji bi trebao biti spreman za Ligu 6 BiH. Feliks Kojadinović će biti u sastavu, ali je pitanje koliko će moći pomoći saigračima budući da još nije u potpunosti oporavljen. Na njegovo insistiranje uvrstio sam ga u roster za meč, a s obzirom da je reč o sjajnom čoveku i velikom borcu nema sumnje da će pomoći ukoliko bude trebalo“, dodao je Parežanin.

Da bi Bosna ostala u NLB ligi potrebna joj je pobeda nad Crvenom zvezdom ili da Helios bude poražen na svom parketu od Radničkog.

„Ne želimo razmišljati o meču u Sloveniji. Moramo pobediti i onda se radovati. Bez obzira na činjenicu da se ne nalazi u sjajnoj situaciji, Zvezda je veliki klub. Sigurno je da će protiv nas odigrati punom snagom i zbog toga ćemo morati imati maksimalan angažman od starta. No, zar je potreban veći motiv od opstanka u NLB ligi. Očekujem da nas publika podrži baš kao i protiv Partizana i da moji izabranici, koji su najzaslužniji što smo se doveli u situaciju da računamo na opstanak, budu na visini zadatka. Pre samo mesec dana bili smo otpisani, Helios nam je bežao dve pobede, ali smo se hrabrom igrom vratili. Posebnu pažnju moraćemo obratiti na Nemanju Bjelicu koji je sjajan igrač i kojem ne smemo ostaviti prostora da pokaže potencijal. Ne trebamo zaboraviti ni ostale, ali je Bjelica prva violina tima“, naglasio je Parežanin.

Uprava KK Bosna ASA BHT odlučila je navijače nagradi besplatnim ulazom. Meč u dvorani „Zetra“ počinje u 20.15 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: