NLB: FMP čeka Budućnost

Košarkaši FMP-a dočekaće u utakmici poslednjeg, 26. kola regionalne NLB lige ekipu Budućnosti.

Izvor: B92

Petak, 19.03.2010.

15:57

Default images

Duel sa Podgoričanima biće prvi meč novog trenera "pantera" Boška Đokića u njegovom četvrtom madatu na klupi tima iz Železnika. Okršaj sa najboljim crnogorskim timom mnogo više će značiti ekipi Budućnosti, koja se sa vršačkim Hemofarmom i ljubljanskom Olimpijom bori za plasman na završni turnir regionalnog takmičenja.

Ukoliko dobiju FMP, a Olimpija izgubi od Hemofarma ili ga savlada sa više od 16 poena razlike, Podgoričani će se prvi put u istorji plasirati na završni turnir takmičenja u kome igraju od 2001. godine.

"Ovaj deo sezone nikako nije dobar za početak ozbiljnog rada sa ekipom. FMP, medjutim, nema izbora, pošto se utakmice nižu jedna za drugom", istakao je Đokić napomenuvši da u sutrašnjem susretu, kao i u okršajima sa nemačkim Getingenom u četvrtfinalu Evročelendža, neće biti "velikih zahvata" u ekipi.

On je naglasio da FMP "ima veliki potendcijal", ali da "očigledno neke stvari unutar tima ne funkciionišu kako treba."

"Moja želja je da sezonu u regionalnoj ligi završimo pobedom. To, medjutim, neće biti nimalo lak zadatak, pošto trener Budućnosti na raspologanju ima izuzteno kvalitetan sastav", rekao je Đokić.

Prema njegovim rečima, glavna snaga igre "djetića" leži u igračima na poziciji krilnog centra, pošto oni umeju da "rašire igru" i povećaju broj opcija u napadu.

"Zahtevaću od igrača da u odbrani odigraju na visokom novu i da u meč udju maksimalno motivisani, bez obzira što utakmica za nas praktično nema nikakav rezultatski značaj", poručio je Đokić.

Krilni centar "pantera" Bojan Radetić ocenio je da FMP očekuje "dosta teška utakmica sa protivnikom koga vrlo dobro poznajemo".

"Pobedom protiv Budućnosti napravili bismo sjajnu uvertiru pred susret sa Getingenom u Evročelendžu", zaključio je Radetić.

Utakmica FMP- Budućbost igra se u subotu od 18 časova u Hali sportova u Železniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: