Lendon Donovan se vratio u SAD

Američki reprezentativac Lendon Donovan vratio se u MLS ligu, u Los Anđeles Galaksi pošto je 'istekla pozajmica' Evertonu.

Izvor: BBC

Ponedeljak, 15.03.2010.

12:17

Default images

Donovan je, i pored toga što je trener 'Karamela' Mojes zadovoljan njegovim učinkom, morao pre kraja sezone nazad u Sjedinjene Države. "Prošlo je deset nedelja, on se vraća nazad. Hteli smo da produžimo saradnju ali su iz Galaksija tražili da se vrati zbog toga što im uskoro kreće liga. Ipak, još uvek se ne zna da li MLS kreće na vreme jer igrači prete štrajkom," rečeno je u klubu iz Liverpula.

Sam Donovan je zadovoljan boravkom u Engleskoj. Za razliku od prethodne pozajmice, u Bajernu pre godinu dana, sada je igrao dosta i dobro. Upisao je 11 nastupa i postigao dva gola.

"Dokazao sam sebi da mogu da igram protiv bilo kog igrača na svetu i to je velika stvar. U Nemačkoj mi nije lako, u Englesku sam došao sa drugačijim stavom i načinom razimšljanja. Da sam takav bio i pre, u Bajernu bi bilo bolje," kaže Donovan.

Lendon Donovan će igrati za SAD na Svetskom prvenstvu a Amerikanci imaju veliki broj igrača u Evropi, neki od njih imaju značajnu ulogu u svojim klubovima (Hauard, Čerundolo, Bokanegra, Bredli, Dempsi, Bizli, Altitor), pa se nadaju da će nastup u Južnoj Africi biti bolji od onoga u Nemačkoj 2006. godine kada su eliminisani u prvoj rundi takmičenja.

Prethodno su u Japanu i Južnoj Koreji igrali u četvrtfinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: