Pilić: Dobar posao, čestitam svima

Savetnik Dejvis kup reprezentacije Srbije Nikola Pilić izjavio je da mu je pobeda protiv SAD vrlo draga.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 07.03.2010.

22:57

Default images

"Jako sam zadovoljan i ova pobeda mi je vrlo draga. Odradili smo dobar posao i čestitam selektoru Bogdanu Obradoviću i momcima. Mislim da je Srbija za nijansu bolja od Hrvatske, mada je teško prognozirati mečeve u Dejvis kupu. To će biti tenis na najvišem nivou", rekao je Pilić.

Pilić je dodao da sigurno ne bi sedeo na klupi Srbije ukoliko bi se igralo u Splitu, jer je to grad u kome je rođen, ali da u Zagrebu može da bude u ulozi savetnika.

Selektor Srbije Bogdan Obradović zahvalio se igračima i Nikoli Piliću.

"Igrači su igrali na visokom nivou. Bilo je dramatično, samo nekoliko poena je odlučilo ko će da pobedi. Još jednom se pokazalo da u Dejvis kupu ne postoje favoriti", rekao je Obradović.

On je dodao da očekuje da će ITF izaći u susret Teniskom savezu Srbije i da se meč neće igrati u Splitu.

"Želimo da odigramo meč u sportskoj atmosferi, da nema neke politike na terenu. Sigurno da ćemo ići na pobedu. Imamo jači motiv, jer nikada nismo osvojili Dejvis kup. Mislim da nas svi gledaju kao jednog od najnezgodnijih protivnika".

Viktor Troicki izjavio je da je svaka pobeda važna i da ne misli da je njegov prvi meč bio odlučujući.

"Ako vi kažete da je to bila ključna pobeda, ja ću se složiti. Svima bih se zahvalio na pomoći. Najvažnije je da smo uspeli da pobedimo SAD“

On je dodao da očekuje da će meč protiv Hrvatske biti težak, ali da Srbija može da pobedi.

"Mislim da imamo malu prednost. Ima još puno do tog meča, jer igra se tek u julu. Videćemo... Nadam se da ćemo otići što je dalje moguće, pa što da i ne osvojimo Dejvis kup".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: