Đoković: "Pobedu posvećujem Srbiji"

Novak Đoković rekao je nakon trijumfa nad Džonom Iznerom da mu je publika dala snagu za pobedu.

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2010.

20:28

Default images

Teniski reprezentativci Srbije burno su proslavili plasman u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa, a nakon odlučujuće pobede Novaka Đokovića nad Džonom Iznerom (3:2) svi igrači i članovi stručnog štaba poleteli su u zagrljaj našem najboljem teniseru.

"Amerikanci su sve iznenadili, uključujući i nas, zaista nismo očekivali ovako snažan otpor. I Izner i Kveri bili su sjajni, strpljivi i motivisani, igrali su kao da su iskusni u Dejvis kupu. Ipak, mi smo bili složni, jedinstveni, a uz to smo imali i i ogroman motiv da konačno prođemo prvo kolo. Zajedno smo ostvarili najveći uspeh u istoriji srpskog tenisa. Publika mi je bila izvor snage u trenucima kada mi se činilo da sam izgubio svaki atom energije", rekao je Đoković.

"Publika je bila neverovatna, naročito danas, mada su nam pomogli tokom sva tri dana. Istina je da je bilo i nekih nepotrebnih komentara u toku poena, ali to je sve bilo sa najboljom namerom, svi su bili puni emocija i želeli da pobedimo".

On je poručio da će i u predstojećem polufunalnom meču protiv Hrvatske, od 9. do 11. jula u Splitu, pružiti maksimum za još jedan veliki uspeh reprezentacije Srbije.

"Rasterećnije ćemo ući u taj okršaj jer smo se prvi put plasirali u četvrtfinale. Oni imaju prednost domaćeg terena, što igra vrlo bitnu ulogu - tu je podrška publike, imaju i mogućnost da biraju podlogu. Ipak, naš tim je takav da možemo da se prilagodimo svakoj vrsti terena. Ponovo je u pitanju nezgodan termin, nove promene uslove posle Vimbldona. Ipak, kada igrate za svoju zemlju, uvek nađete snage i energije da odigrate na najvišem nivou. Najvažnije je da budemo zdravi".
Amerikanac Džon Izner, koji je u tri dana pokazao da je odličan teniser, rekao je nakon meča da je Srbija zasluženo trijumfovala.

„Novak je odlično riternirao, napravio sam nekoliko duplih servis grešaka u ključnim poenima što mi inače nije karakteristika. U petom setu me je to koštalo pobede. Novak svakoga može da pobedi, Srbija ima fantastičan tim i mogu daleko da doguraju, mogu svakoga da pobede. Znao sam da moram da odigram najbolje da bih imao šansu. On je talentovan, skidam mu kapu, zaslužio je pobedu."

Izner se osvrnuo i na atmosferu u Areni.

„Bilo je vrlo zabavno igrati pred publikom iako nisu navijali za mene. Bili su sjajni, ne igra se svaki dan u ovakvoj atmosferi. Sledeći turnir je Indijan Vels, pokušaću da ne dozvolim da ovo utiče na mene i da nastavim sa dobrim parijama ove sezone“, rekao je Izner nakon meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: