Vilotić i Ignjatijević čuvaju vrh

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Rad na ’Banjici’ sa 2:1, u 17. kolo Jelen Superlige.

Izvor: B92

Nedelja, 07.03.2010.

16:24

Default images

’Crveno-beli’ su tako zabeležili i drugi trijumf u prolećnom delu sezone, i sačuvali lidersku poziciju. Golove za Zvezdu postigli su Milan Vilotić i Nikola Ignjatijević, dok je jedini strelac za Rad bio Koković u poslednjem minutu iz penala.

Ekipa Vladimira Petrovića je po veoma lošem terenu na ’Banjici’ odlično otvorila utakmicu, povela je ranim golom Vilotića i to je znatno olakšalo posao lideru šampionata u nastavku meča.

Rad je utakmicu prema očekivanju počeo defanzivno, ali već u devetom minutu plan domaćih je poremećen. Bogdanović je veoma dobro izveo prekid iskosa sa desne strane, a Vilotić se odlično snašao na drugoj stativi i glavom je doveo Zvezdu do prednosti.

Nakon startnog vođstva Zvezda je zaigrala znatno opuštenije, a domaćin znatno ofanzivnije. Imao je Rad u narednih desetak minuta nakoliko poluprilika posle akcija Kaluđerovića, ali gol Ignjatijevića u 21. minutu ih je potpuno ’presekao’.
BB
Levi bek Crvene zvezde, koji je rešio prvo prolećno kolo protiv Jagodine, centrirao je sa leve strane, lopta je prevarila golmana domaćih Danilovića i završila u mrežu domaćina za 2:0. U nastavku prvog dela Zvezda je imala još nekoliko šansi.

Danilović se za kiks iskupio kada je odlično zaustavio preklep poluvolej Slavka Perovića, a u samom finišu novajlija Miloš Trifunović izbio je sam pred golmana Rada, ali je zbog očajnog terena loše odreagovao i ostalo je 2:0.

U drugom delu umesto Perovića Petrović je ubacio Jevtića, koji je u drugih 45 minuta propustio nekoliko odličnih šansi. Zvezda je u drugom delu bila dosta bolji rival, ali nije iskoristila svoje prilike i u samom finišu je kažnjena.

Todorovski je ušao u kazneni prostor sa desne strane, prevario je Ignjatijevića koji ga je oboerio klizećim startom. Siguran izvođač penala bio je kapiten Koković, ali samo 30-ak sekundi kasnije sudija je odsvirao kraj meča

Rad: Danilović, Todorovski, Koković (kap.), Kaluđerović, Delić, Pršo, Kosorić, Pajović, Milivojević, Raspopović, Andrić.

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Ignjatijević, Savio, Bogdanović, Lazetić (kap.), Trifunović, Perović i Lekić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: