Srbija ubedljiva u Alžiru

Reprezentacija Srbije pobedila je u gostima Alžir sa ubedljivih 3:0 (1:0) u prvom od tri pripremna meča pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Izvor: B92

Sreda, 03.03.2010.

21:11

Default images

Pred više od 60.000 navijača Srbija je do pobede stigla golovima Marka Pantelića u prvom, te Zdravka Kuzmanovića i Zorana Tošića u drugom poluvremenu. Kuzmanović je bio i asistent. Srbija je imala još nekoliko dobrih prilika za gol, ali su i domaći fudbaleri stigli do dve-tri stopostotne šanse. Veoma dobro branio je Vladimir Stojković, a odlično su odigrali i rezervni igrači.

Prvih petnaestak minuta Alžirci su kontrolisali igru, bili agresivniji i pokušavali da ugroze Vladimira Stojkovića, ali su naši reprezentativci prvi stigli do gola i to iz prve šanse na meču. Srbija je došla do prednosti u 16. minutu posle akcije Milana Jovanovića i Marka Pantelića. Jovanović je uputio sjajan centaršut sa leve strane, Pantelić je na drugoj stativi iskoristio lošu procenu golmana Alžira i doneo prednost 'orlovima'.
FoNet
U nastavku meča ekipe su bile izjednačene ali su Alžirci sjajno iskoristili nepažnju naših defanzivaca posle kornera i brzom kontrom Belhađ je sam istrčao pred Stojkovića. Međutim, golman našeg tima sjajno je reagovao i desnom rukom zaustavio loptu posle šuta domaćeg igrača. Potom je dobru priliku imala je i naša selekcija. Pantelić je u 32. minutu utrčao u šesnaesterac, odlično se zagradio i sačuvao loptu ali je slabo šutirao pa je golman domaće reprezentacije sačuvao mrežu.

Posle deset minuta monotone igre u drugom poluvremenu Srbija ponovo posle centaršuta sa leve strane stiže do gola u 55. minutu. Zoran Tošić, koji je u nastavku dobio šansu uz još nekoliko igrača sa klupe, dobro je ubacio loptu u šesnaesterac iz slobodnog udarca, ona se posle gužve na pet metara odbila do Zdravka Kuzmanovića koji je šutirao sa 8-9 metara i uz asistenciju alžirskog igrača udvostručio vođstvo 'orlova'.

Samo dva minuta kasnije Alžir stiže do nove gol šanse ali se ponovo istakao Stojković. Sada su domaći igrači dobro reagovali posle centaršuta sa leve strane, a posle udarca glavom golman Srbije je, slično kao i u prvom poluvremenu, reflaksnom reakcijom rukom odbio loptu.
FoNet
U 62. minutu Tošić je imao sjajnu priliku da poveća prednost naše selekcije, ali je i posle dobrog prodora po levoj strani loptu poslao pored stative. Igrač Kelna ipak nije propustio novu priliku koja mu se ukazala tri minute kasnije. Radosav Petrović, koji je neposredno pre gola zamenio Nenada Milijaša, predao je loptu na levu stranu do Zdravka Kuzmanovića koji je ušao u šesnaesterac, gurnuo loptu u sredinu gde je bio Bambi, a ovaj je plasirao loptu levom nogom u dalji ugao gola Alžira.

Reprezentacija Srbije završne pripreme za Svetsko prvenstvo odradiće u Austriji gde će odigrati dve utakmice. Dogovoreno je da protivnici budu reprezentacije Novog Zelanda i Poljske. Plan priprema predviđa i treću prijateljsku utakmicu.

Za sada, zna se da će ona biti odigrana u subotu, 5. juna, u Beogradu, kao završni, slavljenički čin ispraćaja reprezentativaca Srbije na Mundijal.

Srbija će se na Svetskom prvenstvu, do kojeg je ostalo još 99 dana, takmičiti u grupi D, zajedno sa selekcijama Gane, Nemačke i Australije.

Alžir – Srbija 0:3 (0:1)
Pantelić 16, Kuzmanović 55, Tošić 65

Srbija: Stojković (Brkić 81') - Ivanović (Rukavina 67'), Subotić (Kačar 85'), Luković (Lazović 90), Kolarov (Dragutinović 46) - Stanković (Kuzmanović 46') , Milijaš (Petrović 62'), Krasić (Janković 67), Jovanović (Tošić 53') - Žigić (Ninković 72'), Pantelić (Lekić 46)

Alžir: Guai - Rao, Belhađ, Antar, Halih, Mansuri, Lasen, Jebda, Ziani, Matmur, Gezal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

205 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: